NBA: Vujačič dobro izkoristil obilnejšo minutažo (VIDEO)

Goran Dragić, Beno Udrih in ostali košarkarji Miamija nemočni proti Charlottu, Kratkohlačniki praznih rok proti Utahu.

Objavljeno
10. december 2015 08.19
Knicks Jazz Basketball
J. P.
J. P.

Ljubljana - Minula noč je bila neuspešna za vse tri slovenske predstavnike v košarkarski ligi NBA, saj je Miami na gostovanju pokleknil pred Charlottom (81:99), drugouvrščenim moštvom vzhodne konference, New York Knicks pa pred Utahom (85:106), s čimer je vpisal že tretji poraz zapovrstjo.

Charlotte se je dokopal do tretje zaporedne zmage v petih dneh, tokrat ni imel z Vročico, ki je v dvajsetem poskusu vpisala osmi poraz, niti najmanjših težav. Dvoboj je bil odločen že do glavnega odmora, na katerega so domači odnesli kar 20 točk zaloge, v tretji četrtini pa naskok z delnim izidom 11:0 še oplemenitili.

Šele v zadnjem delu, potem ko je prednost Charlotta dosegla vrtoglavih 30 točk (84:54), se je razlika začela topiti in bila ob zadnjem pisku sirene dosti spodobnejša (+18). Izid je bil sicer na tekmi le enkrat izenačen, pri 4:4, Vročica pa je vodila zgolj dvakrat, največ po minuti in pol igre s 6:4.

Pri poražencih se je v zasedbo po šestih tekmah odsotnosti zaradi poškodbe vrnil Luol Deng, ki je začel na klopi in nato svojo statistiko oplemenitil s petimi točkami, medtem ko je zvezdnik Dwyane Wade v svojem jubilejnem osemstotem nastopu v ligi NBA vpisal enajst točk. Najbolj je bil sicer pri metu rezervist Tyler Johnson (20 točk).

Kot je že običajno, je mesto v začetni peterki našel tudi slovenski as Goran Dragić, ki je v 24 minutah na parketu dosegel pet točk (met za dve 1:3, trojke 1:4), prispeval še po dve podaji in skoka in si privoščil dve izgubljeni žogi. Beno Udrih je začel na klopi, nato pa v sedmih minutah vknjižil tri točke (prosti meti 1:2, za dve 1:2), po en skok in asistenco, izgubil pa je dve žogi.

Pri zmagovalcih, ki so zadeli enajst trojk in se lahko pohvalili s kar 27 asistencami in devetimi ukradenimi žogami, je zablestel Francoz Nicolas Batum s trojnim dvojčkom za 10 točk, 11 skokov in 11 podaj, še učinkovitejša od njega pa sta bila Marvin Williams (štiri trojke) in Kemba Walker s po 18 točkami.

Kratkohlačniki tretjič zapored na kolenih

Enako neuspešni so bili tudi Kratkohlačniki, ki so nanizali že trinajsti poraz v sezoni, zaradi česar neusmiljeno padajo po razpredelnici vzhodne konference - trenutno so dvanajsti. Sinoči so bili brez možnosti proti Utahu, ki je že z atomsko prvo četrtino (29:11) stvari postavil na svoje mesto, si pred glavnim odmorom zagotovil že neverjetnih 31 točk zaloge, nato pa jo je brez težav večinsko zadržal do konca.

Pri zmagovalcih, ki imajo zdaj v malhi po deset zmag in porazov, je s 24 točkami, od tega štirimi trojkami, izstopal Gordon Hayward, pri poražencih pa z 12 točkami prvi zvezdnik Carmelo Anthony, medtem ko jih je Langston Galloway, ki je na dan tekme dopolnil 24 let, prispeval pet.

Končno je precej izdatnejšo minutažo kot ponavadi dobil tudi Saša Vujačič. Začel je na klopi, nato pa na parketu prebil 27 minut in v tem času vpisal 10 točk (prosti meti 2:4, za dve 1:3, trojke 2:2), dodal pa še sedem asistenc, en skok v obrambi, tri ukradene in dve izgubljeni žogi. Tri minute pred koncem obračuna ga je pri poskusu polaganja grdo odrinil Rodney Hood, ki si je za umazan prekršek prislužil izključitev.

IZIDI LIGE NBA

Charlotte Hornets : Miami Heat 99:81 (Goran Dragić 5 točk, 2 podaji, 2 skoka, 2 izgubljeni žogi v 24 minutah, Beno Udrih 3 točke, 1 skok, 1 podaja, 2 izgubljeni žogi v 7 minutah)

Utah Jazz : New York Knicks 106:85 (Saša Vujačič 10 točk, 1 skok, 7 podaj, 3 ukradene žoge,, 2 izgubljeni žogi v 27 minutah)

Boston Celtics : Chicago Bulls 105:100
Washington Wizards : Houston Rockets 103:109
Detroit Pistons : Memphis Grizzlies 92:93
Toronto Raptors : San Antonio Spurs 97:94
Milwaukee Bucks : Los Angeles Clippers 95:109
Minnesota Timberwolves : Los Angeles Lakers 123:122 - po podaljšku
Phoenix Suns : Orlando Magic 107:104
Dallas Mavericks : Atlanta Hawks 95:98