Nekdanji srbski reprezentant v zmajevem gnezdu

Košarkarji Uniona Olimpije so v svojo sredo sprejeli najboljšega podajalca minule sezone evropskega pokala Marka Marinovića.

Objavljeno
11. september 2014 11.22
reut*SPORT BASKETBALL
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Košarkarski prvoligaš Union Olimpija je močnejši za novega izkušenega tujca. Enoletno zvestobo je klubu namreč obljubil nekdanji srbski reprezentant, 31-letni in 185 centimetrov visoki organizator Marko Marinović. V minuli sezoni je branil barve Radničkega, bil je prvi podajalec srbske lige in drugi v ABA, s kar 15 asistencami v enem dvoboju pa je tudi izenačil rekord evropskega pokala. V njej je sicer povprečno dosegal 12,9 točke, 2,9 skoka in 8,6 podaje na tekmo.

Marinović, ki je športno pot začel v Čačku, je pred prihodom v Ljubljano branil barve številnih evropskih klubov, tudi Jeniseja Krasnojarska, Valencie, Albe in moštva Krasnje krilja. Z izbrano vrsto je med drugim nastopil na svetovnem prvenstvu leta 2006 na Japonskem.

»Kot je znano, smo na tem igralnem mestu sprva želeli domačega fanta Matica Rebca, ker pa se je njegov matični klub odločil, da ga zadrži, smo se morali ozreti drugam. Odločili smo se poiskati izkušenejšega igralca, ki mu ni tuje nastopanje v Evropi in ligi ABA. Domače rešitve so bile finančno nedosegljive, Marinović pa je ravno postal prost igralec in je našo ponudbo z veseljem sprejel. Poznamo ga že dalj časa in je bil naša želja že pred prejšnjo sezono. Gre za pravega organizatorja igre, ki bo v dobro pomoč naši mladi zasedbi,« je pojasnil trener Aleš Pipan.

Olimpija z oblikovano podobo za prihajajočo sezono

Kot so pojasnili pri Olimpiji, so z Marinovićem dokončali podobo ljubljanskega moštva za prihajajočo sezono. »S prihodom Marka Marinovića je ekipa popolna in komaj čakamo na začetek sezone,« je povedal direktor kluba Matevž Zupančič in dodal, da je ekipa za 30 odstotkov cenejša kot tista iz minule sezone, ima pa podobne cilje kot lani. V ligi Aba uvrstitev do šestega mesta, ki pomeni uvrstitev v evropska tekmovanja, ter zmagi v državnem prvenstvu in pokalu Spar.

Union Olimpija bo prvo tekmo nove sezone igrala 30. septembra, ko se bo v slovenskem superpokalu pomerila s Krko. Glavnemu trenerju ljubljanske ekipe Alešu Pipanu bo na voljo dvanajst igralcev, in sicer Marko Marinović, Luka Rupnik, Paolo Marinelli, Jaka Brodnik, Sasu Salin, Vasilije Vučetić, Dino Murić, Gregor Hrovat, Hristo Nikolov, Blaž Mahkovic, Alen Omić in Halil Kanacević.