Nenavadno: Jan Močnik se seli na Kosovo

Nekdanji košarkar Uniona Olimpije, pa tudi Poznana in Snaidera, bo odslej branil barve kosovske zasedbe KB Peja.

Objavljeno
09. oktober 2014 15.19
mpi košarka
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Nekdanji košarkar Uniona Olimpije Jan Močnik si je za novo postojanko na svoji razgibani športni poti izbral sila nenavadno okolje. Kariero bo namreč nadaljeval na Kosovu pri tamkajšnjem klubu KB Peja, ki sicer nastopa v balkanski ligi. »Nova država, nova kultura, nova ekipa, novo dokazovanje. Gremo dalje,« je ob sklenitvi enoletne pogodbe na facebooku zapisal 174 centimetrov visoki Šempetrčan.

Izkušeni 27-letni Močnik je bil pred časom sicer v resnih pogovorih s sarajevsko Bosno, a se obe vpleteni stráni nista znali dogovoriti glede podrobnosti. Kariero je sicer začel v domači Novi Gorici in jo nadaljeval pri Kraškem zidarju, Unionu Olimpiji, Geoplinu Slovanu in Mariboru, pot pa ga je odnesla tudi že na tuje k poljskemu Poznanu in italijanskemu Snaideru.

To je že četrta tuja okrepitev kosovskega moštva, ki ga vodi Hrvat Borislav Kurtović, za novo sezono. Pred Slovencem so mu namreč zvestobo obljubili tudi že Američan Ephram Davis, Črnogorec Radomir Marojević in Hrvat Hrvoje Puljko.