Nesterović popeljal Olympiacos do zmage

V drugem delu košarkarske evrolige so že odigrane prve tekme tretjega kroga, kjer je Fenerbahče ugnal Žalgiris (80:72). Na drugem obračunu v skupini H je blestel slovenski košarkar Rašo Nesterović, ki je k zmagi Olympiacosa nad Valencio prispeval 17 točk. Union Olimpija bo na gostovanju pri Maccabiju skušala priti do druge zmage v »Top 16«.

Objavljeno
02. februar 2011 23.12
David Osojnik, delo.si
David Osojnik, delo.si
Ljubljana - Obračun turškega Fenerbahčeja in litovskega Žalgirisa je bil še toliko bolj zanimiv, ker za oba kluba igrata tudi slovenska predstavnika. Emir Prelidžić je k turški zmagi prispeval 13 točk in 6 skokov, na nasprotni strani pa je Aleksander Čapin v dresu Žalgirisa dosegel le točko manj. Klub je pred časom sicer zapustil slovenski košarkar Mirza Begić, ki je okrepil veliki Real Madrid.

Turki so tako prišli še do tretje zmage v »Top 16« in ostajajo trdno zasidarni na vrhu skupine H, precej slabše pa gre Žalgirisu, ki ostaja še brez zmage. Varovanci Nevena Spahije so do ključne prednosti prišli šele v zadnji četrtini, ko so spretno izkoristili napake gostujočih košarkarjev in se tako na koncu veselili nove pomembne zmage.

Na drugem obračunu v skupini H pa je Olympiacos premagal Valencio s 77:62. Svoj večer je imel slovenski center Rašo Nesterović, ki je bil s 17 točkami najboljši strelec grškega moštva, v svojo statistiko pa je vpisal tudi dva skoka.

Olimpija jutri z Maccabijem

Preostale tekme bodo na sporedu jutri, slovenski ljubitelji košarke pa zagotovo že nestrpno pričakujejo obračun Union Olimpije, ki gostuje pri Maccabiju, tekma bo na sporedu . Večkratni evropski prvaki so se v preteklem krogu znesli nad Lottomatico, saj so jih ugnali kar za dobrih 40 točk, zato bodo zagotovo močno motivirani tudi na obračunu z varovanci Jureta Zdovca.

O kakovosti izraelskega moštva priča tudi podatek, da so bili najboljše moštvo prvega dela evrolige, saj so izgubili le uvodno tekmo proti Caji Laboral, medtem ko na domačem parketu poraza še niso zabeležili. Prvi strelec ekipe je orjaški center Sofoklis Schortsanitis, v prestopnem roku pa je moštvo okrepil še srbski reprezentant Milan Mačvan.

Vrstni red v skupini H: 1. Fenerbahče (6 točk), 2. Olympiacos (5 točk), 3. Valencia (4 točke), 4. Žalgiris (3 točke).