Nikolić bo morda le dobil zeleno luč

Nemški košarkarski prvak Bamberg je napovedal, da bo posameznim igralcem dovolil tekmovati pod državno zastavo.

Objavljeno
23. september 2017 10.07
J. P.
J. P.

Ljubljana - Očitno bo Aleksej Nikolić, ki se je nedavno okitil z zlatim odličjem na eurobasketu, kljub sporu med FIBA in ULEB, ki organizira evroligo, vendarle lahko nastopil v novembrskih kvalifikacijah za košarkarsko evropsko prvenstvo. Njegov delodajalec, nemški Bamberg, je namreč napovedal, da bo posameznim igralcem dovolil tekmovati pod državno zastavo, poroča STA.

Pri nemškem prvaku je ob Nikoliću še šesterica potencialnih reprezentantov, zato dokončna odločitev kluba, komu bo prižgal zeleno luč, še ni znana. »Ne vem še, ali bomo pustili enega igralca, dva ali tri,« je še neodločen poslovodja kluba Rolf Beyer, ki se strinja, da je potrebno rešiti temeljno težavo na relaciji ULEB-FIBA: »S tem le zdravimo simptome, rešitve pa je treba iskati drugače. Sami bomo skušali pomagati, kolikor se bo operativno in logistično izšlo.«

Novembra izbrane vrste čakajo kvalifikacije za svetovno prvenstvo, zaradi spora med obema košarkarskima organizacijama pa je prišlo do prekrivanja evroligaških in reprezentančnih terminov, igralce bi namreč istočasno potrebovali klubski trenerji in selektorji. »Osebno lahko rečem le, da je sramotno, da se spor odvija na plečih košarkarjev, klubov in reprezentanc,« pojasnjuje Beyer.