Od NBA in igranja košarke se je poslovil tudi Paul Pierce

Z ekipo Boston Celtics je leta 2008 postal prvak lige NBA, za to ekipo je nastopal med letoma 1998 in 2013.

Objavljeno
01. maj 2017 15.44
Jazz Clippers Basketball
A. V., STA
A. V., STA
Los Angeles - Po tekmovalnih upokojitvah zvezdnikov Kobeja Bryanta in Tima Duncana je severnoameriška košarkarska liga NBA ostala še brez enega zvezdnika iz zadnjega obdobja. Paul Pierce se je pri devetintridesetih letih upokojil, nazadnje je od leta 2015 igral za Los Angeles Clippers, ekipo, ki jo je v letošnji končnici izločil Utah Jazz.

Z ekipo Boston Celtics je leta 2008 postal prvak lige NBA, za to ekipo je nastopal med letoma 1998 in 2013, nato je po eno sezono igral za Brooklyn Nets in Washington Wizards ter končal v Los Angelesu. Pierce je v karieri zbral 26.397 točk in je petnajsti na lestvici NBA vseh časov. Na zadnji tekmi sinoči proti Utahu je v 22 minutah dosegel šest točk in ujel tri žoge.

"Zelo sem užival vsa ta leta. Ne glede na današnji nesrečni razplet in izpad pa košarko zapuščam vesel. Ko pogledam nazaj ne obžalujem ničesar, veliko sem dosegel," je pojasnil Pierce. Po njegovem odhodu od igralcev, ki so sodelovali pri naboru lige leta 1998, igrata le še Nemec Dirk Nowitzki in Vince Carter.