Olimpija dobila nasprotnike v evropskem pokalu

Košarkarji Olimpije bodo v 1. delu evropskega pokala igrali proti Himkiju, Bešiktašu, Zenitu, Rigi in Szolnoku.

Objavljeno
29. september 2014 14.10
bsa/kosarka
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Barcelona - Košarkarji Uniona Olimpije so na današnjem žrebu v Barceloni dobili svoje nasprotnike v prvem delu evropskega pokala.

Ljubljančani se bodo v skupini D pomerili z ruskima Himkijem in Zenitom, turškim Bešiktašem, latvijsko Rigo in madžarskim Szolnokom.

V tekmovanju sodeluje 36 ekip, ki so bile razdeljene v šest skupin. Najboljše štiri se bodo uvrstile v drugi del, v katerem se jim bo pridružilo osem ekip iz evrolige, skupaj pa bodo umeščene v osem skupin s po štirimi moštvi. Najboljši dve bosta napredovali v osmino finala, po četrtfinalu in polfinalu pa bo sledilo še finale, v katerem se bosta preostali ekipi pomerili na dveh tekmah, o zmagovalcu pa bo odločala skupna razlika v koših.

Pipan: Primarni cilj je uvrstitev v drugi del

»Na žreb nismo imeli vpliva. Vsi klubi, še posebno v naši konferenci in skupini, so izjemno kvalitetni nasprotniki. Naš primarni cilj v tem tekmovanju je, da pustimo dober vtis in poskušamo premagati vse nasprotnike na vsaki tekmi. Ambicije v rednem delu tekmovanja so, da si priborimo mesto, ki pelje v drugi del,« je povedal trener Olimpije Aleš Pipan.

Zupančič nezadovoljen z umestitvijo

Direktor kluba Matevž Zupančič je bil zelo kritičen do prirediteljev tekmovanja, ki so Olimpijo umestili v vzhodno konferenco: »Pričetek žreba EuroCupa smo pričakali nekoliko nejevoljni, saj nas je vodstvo tekmovanja letos uvrstilo v vzhodno konferenco, kjer nastopajo resnično močne ekipe, stroški organizacije pa so hkrati precej večji kot na zahodu. Vendarle se je na koncu žreba izšlo zelo dobro, saj je skupina D zelo atraktivna, nasprotniki zlasti s Himkijem so zelo močni, nekateri pa zagotovo tudi premagljivi tako da z veseljem pričakujemo začetek tekmovanja.«

Prve tekme evropskega pokala bodo na sporedu 14. oktobra.

 

Konferenca 1

Skupina A: Bamberg, Zaragoza, Reggio Emilia, Strasbourg, Paris Levallois, Telekom Bonn.

Skupina B: Cantu, Gran Canaria, Telent Ostende, Asvel, Dijon, Artland Wuakenbrück.

Skupina C: Nymburk, Sevilla, Roma, Charleroi, Nancy, Oldenburg.

 

Konferenca 2

Skupina D: Himki, Bešiktaš, Zenit St. Peterburg, VEF Riga, Union Olimpija, Szolnok.

Skupina E: Lietuvos rytas, Banvit, Volgograd, Partizan, Hapoel, Asesoft.

Skupina F: Lokomotiv Kuban, Izmir, Budućnost, Ventspils, Zielona Gora, Paok.