Olimpija najboljša na turnirju v Novem mestu

Košarkarji Uniona Olimpije so osvojili mednarodni pripravljalni turnir v Novem mestu, v finalu so premagali Cibono s 86:60.

Objavljeno
22. september 2014 13.37
perko/kosarka
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Novo mesto - Na mednarodnem pripravljalnem turnirju v dolenjski prestolnici so največ pokazali košarkarji Uniona Olimpije in turnir po visoki finalni zmagi nad zagrebško Cibono (86:60) tudi dobili.

Ljubljančani so v Novem mestu nastopili oslabljeni, saj so zaradi poškodb manjkali Alen Omić, Halil Kanacević in Jaka Brodnik. Kljub njihovi odsotnosti so varovanci Aleša Pipana v finalu na presenetljivo lahek način odpravili aktualnega prvaka lige Aba Cibono Zagreb, ki je kapitulirala predvsem v drugem polčasu, ki so ga zmaji dobili z rezultatom 47:27.

Najboljši strelec tekme je bil Nikolo Hristov z 21 točkami, Sasu Salin jih je za ljubljanski klub dosegel 17. Najkoristnejši igralec turnirja je bil srbski novinec v zeleno-belem dresu Marko Marinović, ki je v finalu dosegel 14 točk in zbral osem podaj.

Na turnirju sta poleg finalistov igrala še Krka in Jolly JB Šibenik, ki sta se udarila v tekmi za tretje mesto - z rezultatom 67:56 so bili boljši domačini.

V predtekmovanju so v soboto košarkarji Olimpije ugnali Šibenik z 89:57, Cibona pa je bila z izidom 69:59 boljša od Krke.