Olimpija v tretjem evroligaškem poskusu uspešnejša?

Košarkarji Uniona Olimpije bodo jutri (20.45) v Stožicah odigrali tretjo tekmo evrolige. V goste prihaja Asseco Prokom.

Objavljeno
01. november 2011 12.24
Posodobljeno
01. november 2011 12.46
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
Ljubljana - Izbranci Saša Filipovskega bodo v tretji tekmi evrolige jutri v Stožicah (20.45) gostili poljski Asseco Prokom, ki je tako kot Ljubljančani v prvih dveh krogih doživel dva poraza. Prav zato bo jutrišnja tekma za zeleno-bele še toliko bolj pomembna, Prokom bo Olimpijin najhujši tekmec za preboj med najboljših 16.

Potem ko je Olimpija v prvih dveh krogih klonila proti dvema evropskima velikanoma, Barceloni in Sieni, tokrat v goste prihaja lažje premagljiv tekmec. V Olimpijinem taboru pravijo, da bo proti Poljakom treba odpraviti nihanja in igrati zavzeto vseh 40 minut, piše STA.

»Želimo odigrati na najboljši možni ravni. Upam, da nas bodo podprli navijači, da bomo imeli šestega igralca. Moramo igrati štirideset minut dobro in ne samo dvajset. Proti Sieni smo, denimo, odigrali dobro drugo četrtino. Tudi proti Barceloni smo imeli dober del tekme, vendar moramo biti vseskozi povsem skoncentrirani. Upam, da bomo s pomočjo navijačev premagali Prokom,« pred tekmo napovedal Filipovski, ki bo lahko računal na vse fante razen zaradi poškodbe dlje odsotnega Gorana Jagodnika.

Namesto Jagode bo kapetanski trak prevzel Damir Markota, ki se že veseli kapetanske vloge. »Zame je pravi kapetan le Jagoda in upam, da se bo čim prej vrnil. Sam bom v tem času skušal pomagati in spodbujati ekipo, kolikor se da,« je na novinarski konferenci povedal Markota, ki se zaveda pomembnosti tekme proti Prokomu.

»V ligi ABA smo še neporaženi, v evroligi pa tokrat rabimo zmago, da ohranimo možnosti za napredovanje v top 16. Ekipa se dobro počuti, zadnjo tekmo s Heliosom smo odigrali na zadovoljivi ravni. Moramo biti pazljivi, saj Asseco Prokom ni naivna ekipa. Igra agresivno košarko in ima izjemne atlete. Zagotovo je to ena od bolj pomembnih tekem letošnje sezone v evroligi,« je še dodal hrvaški krilni center.

Asseco Prokom je sicer bolj ali manj stalni član evrolige, v kateri se tudi kar redno uvršča med najboljših 16 ekip, kar je njegov cilj tudi v tej sezoni. Vodi ga litovski strokovnjak Tomas Pacesas. Igra njegove ekipe je hitra z veliko protinapadi. Na mestu organizatorja igre igrata hitra ameriška branilca Oliver Lafayette, ki je nekaj časa nastopal tudi za Partizan, in Jerel Blassingame, še poroča STA.