Orenga bo še naprej vodil Španijo

Selektor španske reprezentance Juan Antonio Orenga bo ekipo vodil tudi na domačem svetovnem prvenstvu.

Objavljeno
25. september 2013 11.50
Slovenia Basketball Eurobasket
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Madrid - Reprezentanca Španije, ki je na evropskem prvenstvu v Sloveniji osvojila bron, bo tudi na domačem svetovnem prvenstvu 2014 igrala pod vodstvom Juana Antonia Orenge.

Španska košarkarska zveza je namreč izrazila zaupanje v delo 47-letnega strokovnjaka, ki je državno reprezentanco prevzel konec leta 2012.

»Juanu zaupamo in verjamemo v njegov koncept, ki je prinesel več dobrih kot slabih stvari,« je dejal predsednik španske košarkarske zveze Jose Luis Saez in dodal, da je reprezentanca v Slovenija dosegla lep uspeh, saj je nastopila brez številnih nosilcev igre. Španci so na everopskem prvenstvu pogrešali kar nekaj kakovostnih košarkarjev, med drugim Paua Gasola, Juana Carlosa Navarra, Felipeja Reyesa in Serga Ibake.

Španija bo svetovno prvenstvo gostila med 30. avgusom in 14. septembrom prihodnje leto. V predtekmovanju bo nastopilo 24 reprezentanc, ki bodo tekmovale na štirih prizoriščih, in sicer v Bilbau, Granadi, Sevilli in Las Palmasu.

Ekipe, ki bodo napredovale v osmino finala, se bodo nato preselile v Barcelono in Madrid, finale in tekma za bronasto medaljo pa bo v Madridu.

Izmed evropskih reprezentanc so si nastop na SP zagotovile Francija, Litva, Hrvaška, Slovenija, Ukrajina in Srbija in gostiteljica Španija.