Partizan izplačal dolg Klobučarju

S tem si je beograjski košarkarski velikan zagotovil odpravo prepovedi registracije novih igralcev, tudi Eda Murića.

Objavljeno
03. oktober 2014 17.53
afp BASKET-WC-2014-AUS-SLO
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Srbski mediji so se te dni obširno razpisali o tem, da je beograjski košarkarski velikan Partizan vendarle izplačal celoten dolg slovenskemu reprezentantu Jaki Klobučarju, s čimer je storil odločilen korak k prekinitvi »blokade BAT«, ki visi nad klubom in zaradi katere ne more registrirati novih igralcev.

Saga o neplačanih obveznosti Partizana do Klobučarja je vendarle dobila epilog. Do zapleta je prišlo, ko novopečeni član Ulma po predčasni prekinitvi pogodbe po zgolj nekajmesečnem igranju v Beogradu v sezoni 2010/11 od Partizana ni dobil izplačanega celotnega zneska, ki mu je po pogodbi pripadal. Letos je primer predal Fibi, ki mu je ugodila in klubu naložila takojšnje plačilo dolga, vmes pa mu prepovedala registracijo novih igralcev.

Partizan je, kot poročajo srbski mediji, »s pomočjo prijateljev« vendarle zbral potreben znesek, da je primer le pospravil pod streho, s čimer se mu je tudi odprla pot do ponovne nemotene registracije igralcev, med njimi tudi dosedanjega člana Krke in izbrane vrste Eda Murića in grškega reprezentanta do 20 let Ioannisa Kouzeloglouja. Oba bosta najverjetneje majico novega delodajalca oblekla na sredinem obračunu drugega kola lige ABA prav proti Novomeščanom.

Medtem pa je Klobučarjev pravni zastopnik Blaž Bolcar že odprl novo poglavje v tem primeru, češ da je Partizan dejansko poplačal celoten dolg (132.000 evrov), toda pozabil na pet tisočakov obresti.