Petrolu Olimpiji edini poraz gostujočih moštev

Po 7. kolu lige Nova KBM za prvaka košarkarji Krke osamljeni na vrhu lestvice

Objavljeno
11. april 2018 22.48
Posodobljeno
11. april 2018 22.48
Eduardo Brozovič
Eduardo Brozovič
Ljubljana – Tudi sinočnje nadaljevanje 7. kola lige Nova KBM za prvaka ni bilo prijazno do domačih moštev, toda po treh porazih je niz prekinil Šenčur GGD z zmago nad Petrolom Olimpijo. Košarkarji Krke so uspešno prebrodili še Rogaško Slatino in sami ostali na vrhu lestvice, tik za petami pa jim je tudi Sixt Primorska.

V derbiju kola so Slatinčani doživeli prvi domači poraz v ligi za prvaka, kljub odsotnosti kaznovanih Mitje Nikolića in Dragana Đuranovića ter poškodbi Marka Pajića pa so se ogorčeno upirali letošnjemu pokalnemu prvaku. Vodili so do 22. minute (42:40), nato pa so vse bolj začeli čutiti posledice okleščenega kadra in izgubili drugi polčas s 35:46. Poleg centra Marjana Čakaruna (21 točk in 10 skokov) so bili v nadaljevanju natančnejši zunanji strelci koprskega moštva in na koncu zadeli 11 trojk; Mirko Mulalić in Nejc Zupan po tri.

»Glede na razmere smo odigrali zelo dobro tekmo. V prvem polčasu smo nadzirali potek tekme, nato pa so nam pošle moči, do izraza pa sta prišli tudi 'dolžina' in kakovost ekipe iz Kopra. Kljub temu smo se povsem približali, a zgrešili dva meta za izenačenje in Koprčani so zasluženo prišli do novega uspeha,« je priznal trener Rogaške Damjan Novaković.

Tudi Krka je igrala v valovih ter po vodstvu s 15:5, 32:23 in +7 ob glavnem premoru zaostala z 48:49. Opozorilo ni zaleglo za dolgo in hitro se je stopila tudi prednost Novomeščanov 68:59. Šentjurčani so minuto pred koncem zaostajali le z 80:82, a niso mogli preprečiti šestega zaporednega poraza, saj sta Maj Kovačevič in Domen Bratož potrdila uspeh gostov. »Zadovoljen sem, da nadaljujemo niz zmag. Šentjur je sila neugoden tekmec, kar je dokazal z dvema zmagama proti nam v prvem delu DP in tudi tokrat nam je bil zelo blizu. Na koncu smo imeli tudi nekaj sreče,« je ocenil Krkin strateg Simon Petrov.

V prvem polčasu dvoboja v Šentjurju ni kazalo, da bi lahko Petrol Olimpija zašla v večje težave, čeprav je pogrešala Devina Oliverja. Toda po vodstvu s 36:28 je zašla v težave in gostitelji so pod vodstvom izkušenega Smiljana Paviča pripravili zasuk, ki jim je prinesel prednost 59:50 v 34. minuti. Ljubljančani so poskusili nadoknaditi zamujeno, a s skromnim metom za tri točke 5:22 ter nerazpoloženima Jordanom Morganom (za dve 2:13) in Gregorjem Hrovatom (iz igre 0:6) niso zmogli naloge.