Phoenix na kolenih, 12 točk Gorana Dragića

Na tretji pripravljalni tekmi, gostovanju v Houstonu, novopečeni član Phoenixa Zoran Dragić ni stopil na parket.

Objavljeno
14. oktober 2014 08.08
Suns Rockets Basketball
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si
Houston - Košarkarji Phoenixa so morali v tretjem pripravljalnem obračunu pred začetkom nove sezone lige NBA prvič na kolena, na gostovanju v Toyota Centru so namreč priznali premoč domačemu Houstonu, ki je bil boljši s 95:92. Trener Sonc Jeff Hornacek je tokrat iz slovenske bratovske naveze Dragić na parket poslal le starejšega Gorana, medtem ko mlajši Zoran sinoči ni igral.

Dvoboj se je prelomil sredi zadnje četrtine. Kot že večino časa dotlej so imeli tudi tedaj gostje iz Phoenixa še udobno prednost osmih točk (84:76), ki pa je v treh minutah splahnela, v končnici pa so bili uspešnejši domači, ki so s štirimi zaporednimi točkami Isaiaha Canaana tudi razblinili vse dvome o zmagovalcu in tako po treh pripravljalnih tekmah ostajajo še neporaženi.

Goran Dragić je na parketu prebil dobrih 17 minut in v tem času prispeval tri skoke in dvanajst točk ob brezhibnem metu za dve (4:4), zato pa mu je roka drhtela pri trojkah (1:4) in prostih metih (1:5). Strelsko se je bolje od njega izkazal le še Eric Bledsoe (13 točk), medtem ko je rezervist Earl Barron zmogel kar 13 skokov.

Pri Houstonu je začetna peterka prispevala zgolj 33 točk, od tega 18 Terrence Jones, medtem ko jih je 16 dodal adut s klopi Canaan. Zoran Dragić je bil ob Jamilu Wilsonu edini, ki po trenerjevi odločitvi ni oblekel majice Phoenixa, medtem ko Alex Len ni stopil na parket zaradi zloma mezinca na desni roki.