Pinkney zapušča Olimpijo

Košarkarski klub Union Olimpija se je danes razšel z ameriškim centrom Kevinom Pinkneyem. Slednji je v Ljubljani pustil dober pečat v začetku sezone, v zadnjem času pa prispeval bistveno manj.

Objavljeno
28. februar 2011 19.49
Š. Ro., delo.si
Š. Ro., delo.si
Ljubljana- Ker je bilo nezadovoljstvo obojestransko in naraščajoče, sta se klub in igralec danes razšla s sporazumno prekinitvijo pogodbe, poroča STA.

Pinkney je v evroligi nastopil na desetih tekmah rednega dela in dosegal povprečno 14,4 točke in 4,5 skoka, v top 16 je stopil na parket na petih tekmah s povprečjem 3,2 točke v povprečno desetih minutah igre. V ligi NLB je v povprečno 17 minutah dosegal deset točk in štiri skoke.

Janez Rajgelj, direktor Uniona Olimpije: »S Kevinnom Pinkneyem smo se danes sporazumno razšli. Želja po prekinitvi sodelovanja je bila obojestranska, zato smo se zmenili hitro in brez težav. Verjamemo, da smo skupaj sprejeli odločitev, ki je v tem trenutku dobra za obe strani, saj se v zadnjem času nismo več videli na skupni poti. Igralcu se zahvaljujemo za prispevek, ki ga je dal moštvu in mu želimo veliko sreče pri nadaljevanju športne poti.«