Pipan se je razšel z MZT

Nekdanji trener Uniona Olimpije in selektor slovenske košarkarske reprezentance bi se utegnil vrniti k Zlatorogu.

Objavljeno
07. december 2015 14.18
bsa-Košarka
J. P.
J. P.

Skopje - Dan po porazu s Cedevito (65:70) v trinajstem kolu regionalne lige ABA je makedonski predstavnik MZT začasno ostal brez trenerja, vodstvo skopskega kolektiva se je namreč sporazumno razšlo z nekdanjim strategom Uniona Olimpije in selektorjem slovenske izbrane vrste Alešem Pipanom.

Tako je 56-letni Celjan še drugič sporazumno zaključil zgodbo pri zasedbi, ki trenutno s štirimi zmagami drži dvanajsto mesto na razpredelnici lige ABA z enakim točkovnim izplenom kot zadnjeuvrščena Sutjeska. Pipan, ki se po poročanju portala kosarka.si omenja kot bodoči (vnovični) trener Zlatoroga, je z MZT doslej dvakrat postal makedonski prvak, po enkrat pa pokalni in superpokalni zmagovalec.

Trenersko zamenjavo pa so že opravili pri še enem kolektivu z dna razpredelnice lige ABA. Košarkarje Cibone, tudi Nebojšo Joksimovića in Žana Marka Šiška, bo odslej vodil nekdanji reprezentant Damir Mulaomerović, ki bo na vročem stolčku zamenjal Slavena Rimca. Doslej je na trenerski poti načeloval zgolj Slobodi iz Tuzle, s katero pa se je poleti razšel zavoljo pomanjkanja klubskih ambicij.