Pipanova raznovrstna ekipa bo pravo vabilo v Stožice

Košarkarji Uniona Olimpije pod vodstvom trenerja Aleša Pipana ambiciozno začenjajo novo sezono.

Objavljeno
25. september 2013 17.46
Union Olimpija
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Evropsko porvenstvo v košarki je mimo, na parketu v Stožicah bo počasi že vroče z novo klubsko sezono 2013/14. Union Olimpija jo začenja ambiciozno stopa, glavni cilj trenerja Aleša Pipana in njegovih varovancev bo ponovna osvojitev naslova državnih prvakov. Ta lovorika namreč v klubski vitrini manjka že vse od sezone 2008/09.

Seveda je želja moštva čim vidneje nastopati tudi v regionalni ligi na področju nekdanje Jugoslavije ter v evropskem pokalu. Po dolgih letih je namreč Olimpija izgubila mesto v elitni evroligi, njihovi tekmeci v evropskem pokalu pa bodo znani po žrebu 6. oktobra v Barceloni.

Vseeno so v ljubljanskem klubu prepričani, da bo tudi za razred manj kakovostno tekmovanje privabilo veliko navijačev, ki bodo lahko na parketu spremljali zanimivo ekipo. Potem ko so klub zapustili Klemen Prepelič, Jaka Blažič, Dominic Waters, Teemu Rannikko, Aaron Baynes, Dylan Page in še nekateri drugi zmaji, so se razveselili vrnitve Dragiše Drobnjaka, ki bo v novi sezoni tudi kapetan, ter slovenskega reprezentanta Nebojše Joksimovića. Z velikim zanimanjem si bodo navijači lahko ogledali druge novince, predvsem »ameriški paket« - organizatorja igre Cedrica Jacksona, krilnega centra Kodija Augustusa in centra Alexa Stephesona - ter litovskega krilnega igralca Deividasa Gailiusa.

Ljubljanska ekipa bo tekmovalno sezono začela v petek, 5. oktobra, ko bo v uvodnem krogu lige ABA gostovala pri makedonski ekipi MZT Skopje, ki jo je v minuli sezoni vodil Pipan. Generalko za ta dvoboj pa bo imela v sredo, 2. oktobra, ko bo v športni dvorani v Luciji na sporedu tradicionalna tekma za slovenski superpokal z novomeško Krko

»Ljubljana je mesto, ki prizna le vrhunsko košarko in vrhunske dosežke, v tej sezoni pa prvič ne bomo nastopili v evroligi. Zavoljo tega bodo privrženci našega kluba zagotovo prikrajšani za vrhunske košarkarske užitke, na nas pa je, da v narekovaju drugorazredne tekme v evropskem pokalu in ligi Aba naredimo zanimive. Naši tekmeci v evropskem pokalu bodo znani v začetku oktobra, že zdaj pa lahko povem, da bomo vsako tekmo začeli z željo, da jo dobimo, «je na današnji novinarski konferenci v Hiši športa dejal Pipan.

Slednji je sicer zaradi nastopa z makedonsko reprezentanco na eurobasketu izpustil velik del priprav na sezono, tako da je bila velika odgovornost na ramenih obeh njegovih pomočnikov - Andreju Žaklju in Borutu Bassinu. Pipan je pohvalil njuno delo v tem obdobju, o sami ekipi pa je dejal: »V naši ekipi so zelo raznovrstni igralci. Nekateri so zelo dominantni v napadu, drugi imajo bolj obrambne naloge, v naših vrstah pa so tudi 'kompletni' igralci. Na vsakem položaju imamo po dva dokaj enakovredna igralca. To je zagotovo dobro, saj lahko med celotno tekmo ohranimo kontinuiteto naše igre in zaradi menjav ne izgubljamo ritma.«