Pokal FIBA: Krka drugi del začela z zmago nad Maccabijem

Košarkarji Krke so na prvi tekmi drugega dela pokala FIBA doma premagali Maccabi Rishon z 79:76.

Objavljeno
16. december 2015 21.47
Š. Ro., STA
Š. Ro., STA

Novo mesto - Krka je zadnji preostali slovenski predstavnik v pokalu FIBA drugi del tekmovanja začela z zmago. V uvodni tekmi je doma gostila izraelski Maccabi Rishon in zmagala z 79:76 (20:23, 42:44, 59:59).

Maccabi Rishon se je pokazal za pričakovano močnega tekmeca. Lanski polfinalist izraelskega prvenstva za zdaj vodi v domačem tekmovanju, ob izraelskem reprezentantu Shawnu Dawsonu pa ima še štiri ameriške igralce. Poleg tega so v prvem delu Izraelci končali na prvem mestu v svoji skupini.

Njihov najbolj razpoložen igralec Mark Lyons je bil dolgo nerešljiva uganka za domače. V prvem delu je zadel vseh pet trojk, strelsko formo pa obdržal vso tekmo in na koncu zbral 22 točk. Dvoboj je bil sicer dolgo zelo tesen, Krka je izgubila prvo četrtino, toda ekipi sta bili povsem skupaj tudi po treh četrtinah, ko je bil izid 59:59.

Odločitev je padla pred koncem, ko so bili domači po krajšem strelskem mrku obeh moštev bolj natančni, povedli s 77:74, po uspešno izvedenih prostih metih Štefana Sinovca - zadel je vseh sedem na tekmi - pa z 79:74. Gostje so v svojem zadnjem napadu še znižali, nato pa je Mulalič sicer zgrešil zadnji met za tri, toda zmaga je ostala doma.

Za Krko so poleg Sinovca, ki je bil s 17 točkami najboljši strelec domačih, zadevali še Jure Lalić (16 točk), Luka Lapornik (13), Matej Rojc (12), Erjon Kastrati (9), Mirko Mulalić (5), Žiga Dimec (4) in Ive Ivanov (3).

Po prvem delu pokala FIBA so se poslovili Helios, Laško in Tajfun, ki se niso prebili iz svojih skupin, Krka pa je po zmagi nad nizozemskim Leidnom prejšnji teden kot druga iz svoje skupine prišla med 32 najboljših.

Pokal FIBA, drugi del, 1. kolo:

Krka - Maccabi Rishon 79:76 (20:23, 42:44, 59:59)