Poškodba Jake Klobučarja

Slovenski košarkarski reprezentant je po skoku v napadu padel na trtico in moral že po 16 minutah s parketa.

Objavljeno
13. oktober 2014 13.25
Košarka
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Slovenski košarkarski reprezentant Jaka Klobučar, ki se je poleti iz novomeške Krke preselil v Nemčijo, na sinočnji dvoboj tamkajšnjega prvoligaškega tekmovanja ne bo imel najlepših spominov. Ne le, da je njegov Ratiopharm Ulm v četrtem kolu utrpel drugi poraz v sezoni na gostovanju v Berlinu pri vodilni Albi (68:88), za nameček se je 27-letni branilec v drugi četrtini tudi poškodoval.

Že v 16. minuti je namreč po skoku v napadu padel na trtico, nato še izvajal in zadel prosti met, nakar so bile bolečine prehude in je moral zapustiti parket, nanj pa se do konca tekme ni več vrnil. Zanimivo: do njegove poškodbe je bil Ulm povsem enakovredno moštvo poznejšemu zmagovalcu (32:32). Kako težka je poškodba slovenskega reprezentanta in koliko časa, če sploh, bo moral počivati, še ni znano.

Jaka je sicer do odhoda s parketa igral osem minut in v tem času dosegel eno točko, dva skoka in tri podaje. Prihodnji dvoboj čaka moštvo Ulma v soboto, ko bo v svoji dvorani gostilo zasedbo Ludwigsburga.