Prva zmaga Udrihovih Grizlijev

V pripravljalnem dvoboju pred začetkom nove sezone lige NBA so bili košarkarji Memphisa premočni za Atlanto (93:88).

Objavljeno
12. oktober 2014 11.50
Hawks Grizzlies Basketball
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si
Memphis - Košarkarji Memphisa so bili v pripravljalnem obračunu pred začetkom nove sezone lige NBA pred domačimi navijači v dvorani FedExForum s 93:88 boljši od Atlante, odločilno prednost pa so si zagotovili že v uvodni četrtini, saj so na prvi odmor odšli s sedmimi točkami zaloge (26:19), ki jih do konca niso več izpustili iz rok. Zanje je to sploh prva zmaga v tretjem poskusu v pripravljalnem obdobju.

V majici zmagovalcev je dvanajst minut na parketu prebil tudi nekdanji slovenski reprezentant Beno Udrih, ki je v tem času dosegel dve točki (iz treh poskusov za dve je enkrat zadel) ter po dva skoka in podaji. Pri Memphisu sta bila sicer najučinkovitejša Mike Conley s 23 točkami in španski center Marc Gasol, ki je 21 točkam dodal tudi kar 13 skokov. Pri poražencih, ki so resda zadeli kar osem trojk, je začetna peterka skupaj dosegla pičlih 28 točk (!), med fanti s klopi pa sta bila najučinkovitejša John Jenkins (15 točk) in Nemec Dennis Schröder (14).

Zelo zanimivi pa sta bili še dve sinočnji tekmi. Povratnik LeBron James je bil v majici Clevelanda uspešnejši od svojih dovčerajšnjih soigralcev pri Miamiju, vendar pa je ob osmih asistencah zmogel le sedem točk. Dosti uspešnejši je bil Kevin Love s 25 točkami, od tega štirimi trojkami. Pri Vročici je Chris Bosh dosegel 19 točk.

Branilci šampionskega naslova v ligi NBA, košarkarji moštva San Antonio Spurs, pa so se v okviru evropske turneje ustavili tudi v Istanbulu in le stežka strli odpor tamkajšnjega Fenerbahčeja Ülkerja, pri katerem je bil neustavljiv nekdanji član Jezernikov iz Los Angelesa Andrew Goudelock s 30 točkami. V zmagovalni vrsti je Tim Duncan prispeval 23 točk, francoski zvezdnik Tony Parker pa eno manj.

IZIDI PRIPRAVLJALNIH TEKEM


Fenerbahče Ülker : San Antonio Spurs 90:96
Miami Heat : Cleveland Cavaliers 119:122
Boston Celtics : New York Knicks 80:96
Memphis Grizzlies : Atlanta Hawks 93:88
Milwaukee Bucks : Chicago Bulls 85:91