Prvaki na krilih Curryja pustošili v Indianapolisu (VIDEO)

Košarkarji Golden State Warriors so v vse boljši formi, Indiano brez Victorja Oladipa so premagali s kar 132:100.

Objavljeno
29. januar 2019 07.05
Posodobljeno
29. januar 2019 07.34
Steph Curry je rešetal mrežico Indiane z meti za tri točke, letos je spet eden najresnejših kandidatov za naziv najbolj koristnega igralca lige (MVP). FOTO: AFP
Indianapolis - Po neprepričljivem začetku sezone se je zdelo, da bo letos boj za prvaka lige NBA vsaj izenačen, v zadnjem obdobju pa Golden State spet igra v silovitem ritmu. Po poškodbi se je DeMarcus Cousins vrnil v boljši formi, kot so pričakovali in Indiana Pacers brez prvega zvezdnika Victorja Oladipa ritmu Bojevnikov ni bila kos. Golden State je slavil s kar 132:100.

Ker je bila tekma odločena že precej pred koncem, se zvezdniški trojki ni bilo potrebno preveč naprezati. Še najdlje je bil na parketu Klay Thompson z 31 minutami, dosegel je 16 točk, prav toliko jih je dodal tudi Kevin Durant, Steph Curry pa je bil prvi strelec prvakov s 26 točkami v prav toliko minutah. Curry je zadel 10 metov iz igre iz le 13 poizkusov, skozi obroč je šlo šest od osmih metov za tri točke. Še 22 jih je v 25 minutah dosegel Cousins, s katerim so prvaki dobili še zvezdniškega centra, kar jim je v minulih sezonah manjkalo, za nameček je "Boogie" še eden v vrsti odličnih strelcev za tri točke. 


Davis želi zapustiti New Orleans
Včeraj je agent Anthonyja Davisa Rich Paul za ESPN potrdil, da je Davis ekipi New Orleans Pelicans sporočil, da obstoječe pogodbe ne bo podaljšal. Davis ima sicer z njimi veljaven dogovor še do konca sezone 2020, a ga bodo Pelicans želeli zamenjati že v poletnem prestopnem roku v ligi NBA in zanj vsaj nekaj iztržiti. Davis bo najbolj zaželjeno ime poletne košarkarske tržnice, v povezavi z njim se omenjajo praktično vse ekipe lige, največ možnosti pa naj bi imeli Los Angeles Lakers, saj ima LeBron James dobre povezave z agencijo Klutch, ki zastopa Davisa. 


Košarkarji Denverja so imeli presenetljivo veliko težav z Memphisom in na koncu zmagali z le 95:92. Nikola Jokić je dosegel 24 točk, Will Barton pa je odigral najboljšo tekmo po povratku na parket z 20 točkami. Pri Memphisu, kjer so zvezdniški dvojec Marc Gasol - Mike Conley končno postavili na tržišče, je Gasol dosegel 28 točk, Conley pa 23 in 11 asistenc. 

Charlotte Hornets so s 101:92 premagali New York Knicks, Boston je doma s 112:104 premagal Brooklyn, Atlanta pa presenetljivo v gosteh Los Angeles Clippers s 123:118. 

Liga NBA:
Charlotte Hornets - New York Knicks     101:92
Indiana Pacers - Golden State Warriors  100:132
Boston Celtics - Brooklyn Nets          112:104
Memphis Grizzlies - Denver Nuggets       92:95
LA Clippers - Atlanta Hawks             118:123