Rajon Rondo se je poigral z Orlandom

Slovenski košarkar Saša Vujačič je moral s svojim moštvom New Jersey Nets priznati premoč ekipi Indiana Pacers (105:86). Mariborčan je na parketu preživel devet minut in zbral devet točk, pet skokov in tri podaje. Zvezdnik Boston Celticsov Rajon Rondo pa je s 26 točkami svojemu moštvu prinesel veliko zmago nad Orlandom.

Objavljeno
07. februar 2011 10.39
Da. O., delo.si
Da. O., delo.si
New York - Osrednja pozornost večera je bila namenjena obračunu med Bostonom in Orlandom v ponovitvi lanskega finala na vzhodu. Dobili so ga gostitelji, se pravi Boston, odločilno vlogo pa je odigral Rajon Rondo, organizator igre pri Bostonu, ki je bil nerešljiva uganka za tekmeca. »Povsem nas je nadigral. Prišel je, kamor je hotel in enostavno ga nismo znali zaustaviti,« je priznal trener Orlanda Stan Van Gundy, poroča STA.

Rajon Rondo je s 26 točkami zabeležil osebni rekord v tej sezoni, k zmagi Bostona pa sta pomembna deleža prispevala še Paul Pierce (18 točk) in Kevin Garnett (16). Na drugi strani je izstopal Dwight Howard z 28 točkami in 13 skoki.

Gledalci v dvorani Garden v Bostonu so onemeli na začetku druge četrtine, ko se je na oko nedolžen trk med domačim igralcem Marquisom Danielsom in Gilbertom Arenasom končal nadvse zaskrbljujoče. Daniels je namreč nepremičen obležal na tleh in iz dvorane so ga morali odnesti na nosilih. Na srečo ni utrpel težje poškodbe, vseeno pa bo zaradi poškodbe vratnega vretenca s košarkarskih igrišč odsoten mesec ali dva.

Zanimivo je bilo tudi gostovanje LA Clippersov na Floridi oziroma pri Miami Heatu. Vroč novinec pri gostih Blake Griffin navkljub 21 točkam in 16 skokom ni mogel preprečiti poraza Clippersov, ki za razliko od domačih tekem na gostovanjih niso najbolj uspešni. V zadnjih dvajsetih nastopih v gosteh so zmagali le trikrat. Kot še poroča STA, je pri Miamiju Dwayne Wade dosegel 28 točk, Chris Bosh jih je zbral 16, LeBron James pa zanj skromnih dvanajst.

Izidi:

Miami Heat - LA Clippers 97:79
New Jersey Nets - Indiana Pacers 105:86
New York Knicks - Philadelphia 76-ers 117:013
Boston Celtics - Orlando Magic 91:80