Rajon Rondo se je pokesal

Košarkarja Sacramenta je izključitev tako razburila, da je moral glavni sodnik poslušati njegov homofobni izpad.

Objavljeno
16. december 2015 13.53
NBA/
J. P.
J. P.

Sacramento - Košarkar Sacramenta Rajon Rondo, ki ga je izključitev na tekmi lige NBA v začetku meseca z Bostonom tako razburila, da je moral glavni sodnik Bill Kennedy, sicer javno deklarirani homoseksualec, poslušati njegov homofobni izpad, se je včeraj opravičil in pokesal. Že prej je pojasnil, da je treba njegove težke besede razumeti kot posledico čustvene razrvanosti po dosojeni izključitvi, tokrat pa je svoje opravičilo še podkrepil.

»Besede so bile nespejemljive in v ničemer ne odražajo mojih čustev do skupnosti LGBT. Vsem naj bo jasno, da iz dna srca obžalujem, kar sem storil Billu. Na parketu in ob njem ni prostora za jezik nespoštljivosti in prezira do človekove spolne usmerjenosti. Vsak dan sproti si bom rrizadeval postati boljši človek,« je pojasnil 29-letnik.

Že sinoči je prestal prvi del kazni, prepoved nastopanja na eni tekmi lige NBA, v blagajno tekmovanja pa bo moral prispevati še 86.300 ameriških dolarjev. Od njegovega dejanja so se ogradili vodilni možje kluba, obsodil ga je tudi komisar lige Adam Silver.