Rakete brez obolelega Dragića

V severnoameriški košarkarski ligi NBA je na sinočnjih tekmah igralo le eno moštvo, pri katerem nastopa slovenski košarkar. A Goran Dragić za svojo novo ekipo iz Houstona tokrat zaradi bolezni ni igral, rakete pa so v New Orleansu slavile tesno z 91:89.

Objavljeno
28. februar 2011 10.36
Š. Ro., delo.si
Š. Ro., delo.si
Houston - V sinočnjih obračunih v ligi NBA Gorana Dragića ni bilo na klopi Houstona, saj ga je očitno ekspresna selitev iz Phoenixa, ki jo je moral opraviti v le nekaj urah, potem ko sta se ekipi v petek dogovorili za prestop, toliko izčrpala, da je s povišano telesno temperaturo obležal v postelji. Tudi zato je na prvi tekmi proti New Jerseyju v soboto igral vsega deset minut in dosegel šest točk. Njegov Houston je bil eden od sedmih gostov, ki so na sinočnjih desetih tekmah premagali gostitelje.

Poražena vročica

Najbolj presenetljiv poraz so vknjižili zvezdniki iz Miamija, ki so morali v dvorani American Airlines priznati premoč New Yorku. Vodstvu kluba iz Velikega jabolka se je zelo hitro povrnil nakup Carmela Anthonyja in Chaunceyja Billupsa, saj sta bila prav ona dva nosilca velikega presenečenja. Anthony je dosegel 29 točk, Billups 16, pri Miamiju, ki je v drugem polčasu zapravil 15 točk naskoka in tako prekinil niz sedmih domačih zmag, pa je LeBron James zbral 27 točk, Chris Bosh 20 in Dwayne Wade le dvanajst.

Los Angeles Lakers so v derbiju zahoda premagali Oklahoma City in tako še povečali naskok pred Thunderjem za tretje mesto na zahodu. Prvaki so zmagali s kolektivno predstavo, saj niso imeli izstopajočega posameznika; Pau Gasol 18 točk, 11 skokov, Kobe Bryant 17 točk, Andrew Bynum 16 točk in 10 skokov.

Hkrati sta na zahodu slavila tudi vodilni San Antonio - Manuel Ginobili je s 35 točkami dosegel osebni rekord sezone, Tony Parker pa se je poškodoval - ter drugouvrščeni Dallas. Slednji je trenutno med najbolj vročimi ekipami v ligi, saj je v Torontu zabeležil šesto zaporedno zmago, šestnajsto v sedemnajstih nastopih ter deveto na zadnjih desetih gostovanjih.

Na ostalih prizoriščih je Philadelphia premagala Cleveland in se prvič v sezoni povzpela nad 50-odstotni izkupiček. Portland je moral priznati premoč Atlanti, Orlando pa je zabeležil prepričljivo zmago proti Charlottu, poroča STA.