Rebec in Dimec sestavila ekipi za tekmo vseh zvezd

Znani sta ekipi, ki se bosta 27. decembra na Vrhniki pomerili na tradicionalnem dogodku All-Star. V posebnih tekmovanjih 22 igralcev.

Objavljeno
21. december 2015 13.33
M. Ž.
M. Ž.

Ljubljana - Košarkarska zveza Slovenije (KZS) je v Ljubljani organizirala poseben dogodek, na katerem je potekala sestava ekip za prihajajoči All-Star lige Telemach, ki bo 27. decembra v dvorani Antona Martina Slomška na Vrhniki.

Na tem dogodku sta vnaprej izbrana kapetana Matic Rebec in Žiga Dimec sestavila svoji ekipi in določila tudi trenerja. Moštvo Matica Rebca bo vodil Gašper Potočnik, moštvo Žige Dimca pa Dejan Mihevc.

Ekipo Matica Rebca sestavljajo Klemen Brglez (Vrhnika), Saša Zagorac, Blaž Mesiček (oba Union Olimpija), Aleksandar Ponjavić, Tomaž Bolčina (oba Tajfun), Cory Remekun (Rogaška), Erjon Kastrati (Krka), Jan Barbarič (Portorož), Vlatko Čančar (LTH Castings), Jan Rizman (Hopsi) in Mensud Julević (Lastovka).

Ekipo Žige Dimca sestavljajo Jan Kos (Vrhnika), Dragiša Drobnjak, Sandi Čebular (Tajfun), Robert Abramović (LTH Castings), Đorđe Lelić (Helios Suns), Luka Lapornik (Krka), Jan Špan, Smiljan Pavič, Miloš Miljković (vsi Šenčur GGD), Miha Vašl (Zlatorog) in Jan Kosi (Elektra).

V posebnih tekmovanjih 22 igralcev in 3 maskote

Košarkarska zveza Slovenije je danes sporočila imena igralcev, ki bodo na tekmi All-Star sodelovali v posebnih tekmovanjih, to so Telemachove trojke, Sparov izziv in Sveta vladar v zabijanju.

 

Telemachove trojke

Tekmovanje se bo začelo ob 19.20 s kvalifikacijami, med prvo četrtino tekmo bo polfinale, med drugo četrtino pa finale.

Tekmovali bodo Jakob Čebašek (DP v košarki 3x3, Zlatorog), Jan Rizman (Hopsi), Luka Lapornik (Krka), Mensud Julević (Lastovka), Jacob Parker (Tajfun), Blaž Mesiček (Union Olimpija), Nik Zobec (Vrhnika) in Vlatko Čančar (LTH Castings).

V igri je 8 tekmovalcev, od katerih ima vsak na voljo 15 žog na petih različnih mestih na parketu na črti 6,75 m, od katerih bosta prvi dve na stojalu vredni po eno točko, zadnja, pisana, pa dve točki. Iz predtekmovanja se bodo v polfinale uvrstili tisti štirje košarkarji, ki bodo zbrali največ točk v 40 sekundah. V kolikor bi bila na četrtem mestu izenačena dva ali več igralcev, pa bo imel vsak tekmovalec na voljo tri dodatne mete z mesta, ki si ga izbere sam. Polfinalna para bosta 1-4, 2-3 glede na rezultat v predtekmovanju, v finale pa se uvrstita zmagovalca parov.


Sparov izziv

Tekmovanje bodo izpeljali med polčasom tekme vseh zvezd. Nastopile bodo štiri ekipe, ekipo A sestavljajo Jan Barbarič (Portorož), Vlatko Čančar (LTH Castings) in Žiga Dimec (Krka), skupino B Matic Rebec (Krka), Jan Kosi (Elektra) in Tomaž Bolčina (Tajfun), skupino C Jaka Petek (Vrhnika), Jaka Kos (Vrhnika) in Jan Kos (Vrhnika) v skupini D pa maskote Lipko (KZS), Zmaj (Union Olimpija) in Zlatorog (Zlatorog).

V igri so štiri trojice. Dve trojici sestavljajo po en branilec, en krilni košarkar in en center, tretjo trojico košarkarji KK Vrhnika, četrta trojica pa je sestavljena iz maskot klubov Lige Telemach. Vsaka trojica bo imela za uspešno dokončan izziv na voljo 90 sekund, v tem času pa bo morala zadeti šest od skupno devetih metov (a po natančno določenih pravilih). Prvi met je tako imenovani »zicer«, ki ga morajo zadeti vsi tekmovalci (ti ne smejo metati naenkrat, temveč po vrstnem redu, ki ga določijo sami). Drugi met je met za tri točke, ki ga morata za uspešno nadaljevanje zadeti vsaj dva izmed trojice (lahko tudi vsi trije). Zadnji met je met iz sredine, ki ga mora za uspešno končanje izziva zadeti vsaj eden od tekmovalcev, lahko pa tudi dva ali trije. Zmaga trojica, ki nalogo opravi v najboljšem času, nižjem od 90 sekund. V kolikor nihče ne bi zadel s sredine igrišča, o zmagovalcu odloči čas druge zadete trojke.


Sveta vladar v zabijanju

To tekmovanje bo na sporedu pred zadnjo četrtino tekme vseh zvezd. Za naslov se bodo borili Tevž Ružič (Ilirija), Jan Barbarič (Portorož), Semen Šaškov (Lastovka), Cory Remekun (Rogaška) in Rok Savič (Vrhnika).

Komisijo sestavljajo trije bivši zmagovalci tekmovanja v zabijanju, to so Marko Milić, Miha Zupan in Sašo Ožbolt.

Vsak košarkar ima na voljo 24 sekund za zabijanje, po katerih končno oceno sporoči žirija, ki jo sestavljajo trije žiranti, opremljeni s tablicami za ocene od 1-5. V finale se bosta uvrstila dva najboljša posameznika po točkah, v kolikor bodo izenačeni trije ali več, potem se vanj uvrstijo vsi, ki bodo imeli enako število točk. Tokrat bodo imeli tekmovalci na voljo 30 sekund, v katerih bodo morali žirijo prepričati z zabijanji in celostnim nastopom, žiranti pa bodo nastop prav tako ocenili z ocenami od 1 do 5. Pri tekmovanju bo aktivno sodelovala tudi publika, saj bo ta z glasnim vzpodbujanjem in ploskanjem tekmovalcem povišala oceno, ki jo bo dal posamezni žirant.