Rose po poteh Michaela Jordana

Košarkar moštva Chicago Bulls Derrick Rose je bil osrednji junak zmage nad enim od najučinkovitejših moštev lige NBA, saj so ugnali San Antonio Spurse (109:99). Slovenski branilec Goran Dragić je s svojim Phoenix Suns na domačem parketu izgubil proti Dallas Mavericks (106:112).

Objavljeno
18. februar 2011 09.08
David Osojnik, delo.si
David Osojnik, delo.si
Ljubljana - Derrick Rose je postal prvi košarkar iz moštva Chicago Bulls, ki se mu je uspelo uvrstiti v All-Star moštvo po legendarnemu Michaelu Jordanu, ki mu je to zadnjič uspelo leta 1998. Ta konec vikenda bo namreč na sporedu težko pričakovana All-Star tekma, kjer se bodo v nedeljo pomerili zvezdniki iz Vzhoda in Zahoda. Rose je vnovič zablestel na obračunu z San Antonio Spurs, izkazal se je zlasti v zadnji četrtini, ko je dal 13 točk in z atraktivnimi potezami navduševal domače občinstvo.

»Trenutno smo zelo samozavestni, saj smo dokazali, da lahko premagamo tudi najboljša moštva v ligi NBA. Preprosto moramo nadaljevati s takšno igro,« je po tekmi dejal Rose, ki je skupaj zbral 42 točk in tako postavil nov mejnik v svoji karieri.

Na nasprotni strani sta bila najbolj razpoložena Tony Parker (26 točk) in Manu Ginobili (16), ki pa nista mogla preprečiti prvega poraza svojega moštva na zadnjih sedmih tekmah. »Pokopala nas je igra v obrambi, saj žoga ni dobro krožila. Tudi igra pod samim košom ni bila dobra, tako da je poraz upravičen,« pa je tekmo ocenil Ginobili.

Na parket pa je včeraj stopil tudi slovenski branilec Goran Dragić, ki je s svojim Phoenix Suns vknjižil nov poraz. Dragić je tokrat igral 12 minut in v tem času dosegel pet točk, zbral pa je tudi tri podaje in blokado.

Izida:
Phoenix Suns - Dallas Mavericks 106:112
Chicago Bulls - San Antonio Spurs 109:99