S superpokalom v Šenčurju nov štart na košarkarskih parketih

Nova slovenska klubska sezona se bo v torek, 30. septembra začela s superpokalno tekmo med Krko in Unionom Olimpijo.

Objavljeno
26. september 2014 17.57
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Po košarkarskem vrhuncu leta, svetovnem prvenstvu v Španiji, je že čas za začetek nove klubske sezone na slovenskih parketih. Znova jo bosta s superpokalno tekmo odprli najmočnejši moštvi Union Olimpija in Krka, ki se bosta v torek, 30. septembra, ob 18. uri v Šenčurju pomerili za prvo lovoriko - superpokal.

V novomeškem moštvu imajo pred začetkom nove sezone težave s poškodbami, manjkala bosta Jaka Lapornik in Aleksis Wangmene ter tudi Tomaž Bolčina in Nebojša Joksimovič, ki se borita z virozo. Trener Aleksandar Džikić tako še ni bil prepričan, ali bosta do tekme nared, bil pa prepričan, da bo moštvo odločno krenilo po zmago. »To je zadnja tekma pred začetkom lige ABA. Jasno je, da tako eni kot drugi hočemo zmagati,« je še dodal 43-letni srbski trener, ki ga z ekipo prihodnjo soboto že čaka ubodni obračun jadranske lige proti Cedeviti.

V ljubljanskem taboru prav tako še niso povsem uigrani, trenerja Aleša Pipana pa je skrbel tudi natrpan urnik, ki ob uvodu čaka zmaje. Olimpijo namreč po superpokalu v torek, v petek že čaka prva tekma v ligi ABA proti Ciboni.» Ne morem zagotoviti, da bo tekma lepa na pogled, ker naša uigranost še ni na ravni, na kateri bi morala biti, enake težave pa imajo verjetno tudi Novomeščani. Vsi si želimo sezono začeti z zmago, saj je to odlična popotnica pred začetkom lige ABA,« je dejal Pipan.

Slovenski superpokal poteka od leta 2003 in je tradicionalni uvod v novo sezono, ki se bo s 1. krogom lige Telemach začela 11. oktobra. Hkrati bo za oba slovenska predstavnika to tudi zadnji test pred začetkom lige ABA. V desetih izvedbah superpokala (leta 2006 tekmovanja ni bilo) so sedemkrat slavili igralci Union Olimpije, trikrat pa so zmagali košarkarji Krke. Lani je v Portorožu Olimpija s 63:60 premagala Krko.

Tekma letošnjega superpokala bo v sredo ob 18. uri v Šenčurju, saj po tradiciji to tekmovanje Košarkarska zveza Slovenije zaupa klubu, ki si je v prejšnji sezoni zagotovil prvoligaški status.