Skiles že po prvi sezoni zapustil Orlando

Orlando Magic so ostali brez glavnega trenerja, potem ko se je Scott Skiles nenadno odločil za odhod.

Objavljeno
12. maj 2016 21.17
Magic Skiles Resigns Basketball
M. Ž.
M. Ž.

Orlando - Severnoameriško košarkarsko moštvo Orlando Magic je ostalo brez glavnega trenerja, potem ko jih je nepričakovano na lastno željo zapustil Scott Skiles.

52-letni ameriški strokovnjak se je za odhod odločil že po svoji prvi sezoni, v kateri so njegovi košarkarji vknjižili 35 zmag in 47 porazov ter zasedli enajsto mesto v vzhodni konferenci.

Začetek sezone ni obetal tako nizke uvrstitve. Klub je v mesecu decembru dobil 10 izmed svojih 15 tekem in zasedal četrto mesto na Vzhodu, Skiles pa je prejel nagrado za trenerja meseca. Z novim koledarskim letom pa je nastopil hud padec forme in Orlando je na zadnjih 50 tekmah sezone izgubil kar 34-krat ter ostal brez končnice. To je bil za Skilesa znak, da mora oditi.

»V zadnjem času sem veliko razmišljal in prišel sem do zaključka, da nisem pravi trener za ekipo Orlanda, zato tudi odstopam s tega položaja. Zavedam se, da bo moja odločitev povzročila veliko špekulacij, vendar je resnica le ena, povedal sem jo v prvem stavku, vse drugo so le govorice. Iskreno se opravičujem za vse morebitne posledice, ki jih prinaša moja odločitev,« je pojasnil Skiles, ki je pred prihodom v Orlando vodil še Phoenix, Chicago in Milwaukee.

Športni direktor kluba Rob Hennigan je o Skilesovi odločitvi dejal: »Za nas Skilesova odločitev pomeni korak nazaj, zato smo neradi sprejeli njegov odstop. Pred nami je težko obdobje, z iskanjem novega trenerja pa bomo začeli nemudoma.«