Slovenske košarkarice Črnogorkam niso bile kos

Slovenke so izgubile predzadnjo pripravljalno tekmo pred bližajočim se evropskim prvenstvom na Češkem.

Objavljeno
07. junij 2017 23.53
Košarka ženske U18
N. Gr.
N. Gr.
Podgorica - Slovenska ženska košarkarska reprezentanca je na pripravljalni tekmi pred svojim prvim EP v Podgorici izgubila s Črno goro z 59:72 (4:9, 22:30, 38:52). V četrtek ob 20. uri bodo Slovenke s Črnogorkami igrale še svojo zadnjo tekmo pred odhodom na Češko.

Slovenske in črnogorske košarkarice so se do današnje tekme pomerile trikrat, vedno so bile boljše Črnogorke, ki jih vodi Španec Roberto Iniguez. Črna gora se je uvrstila na zadnja tri evropska prvenstva, Slovenijo pa v Pragi čakajo zgodovinske tekme proti Srbiji, Ukrajini in Franciji. Črnogorke so predlansko EP končale na sedmem mestu, letos pa merijo še nekoliko višje. 

Domače košarkarice so bile v vodstvu od prve minute naprej, v prvih desetih minutah pa ekipi nista bili ravno pri metu, saj so Črnogorke dosegle le devet točk, Slovenke pa še pet manj. V drugem so bile izbranke selektorja Damirja Grgića sicer bolj natančne pri metu, toda v domači ekipi je bila nezaustavljiva Milica Jovanović, ki je imela največ zaslug za črnogorsko vodstvo ob odhodu na veliki odmor.

Tudi po odmoru so bile boljše Črnogorke, ki so še naprej dobro igrale v obrambi, v napadu sta se ob Jovanovićevi razigrali še Kristina Raković in Irena Matović, in čeprav so bile slovenske košarkarice boljše v skoku, je bil njihov poraz neizogiben.

Najboljši strelki slovenske ekipe sta bili Eva Lisec s 14 točkami (deset skokov) in Nika Barič z 12 (šest podaj), med strelke pa so se vpisale še Shante Marie Evans z 11 točkami, Teja Oblak s sedmimi, Sandra Piršič s petimi, Rebeka Abramovič tremi in Živa Zdolšek z dvema točkama. V domači ekipi jih je Jovanovićeva dosegla kar 28, po deset točk pa so k zmagi Črne gore prispevale Radovićeva, Matovićeva in Angelica Robinson.

Zanimiva je tudi zgodba Nike Barić, ki je dobila povabilo za sodelovanje v ženski različici lige NBA, a ga je gladko zavrnila. »WNBA se igra vsako leto in verjamem, da bom tudi v prihodnje še dobila priložnosti, EP pa je za nas velika nagrada. Kdove, če bomo uspeh še kdaj ponovile in zato te priložnosti nisem želela zamuditi,« je dejala Barićeva, v zadnjih letih najboljša slovenska košarkarica.