Slovenske košarkarice priprave na EP začele z zmago

Slovenska ženska košarkarska reprezentanca je bila prepričljivo boljša od Madžarske, zmagala je s 77:64.

Objavljeno
18. maj 2017 22.51
*perko* baric nika
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Szekesfehervar - Ženska članska reprezentanca je na pripravljalni tekmi v okviru priprav na evropsko prvenstvo v gosteh premagala Madžarsko s 77:64. Najboljša strelka v dresu Slovenije je bila Shante Evans s 17 točkami. Slovenke se bodo v petek ob 17. uri še enkrat srečale z Madžarkami.

Slovenska izbrana vrsta bo prvi cikel priprav končala z dvema tekmama na Madžarskem. Na četrtkovem obračunu so slovenske košarkarice od samega začetka narekovale močan ritem igre in po prvih desetih minutah vodile s petimi točkami prednosti. V drugi četrtini je prednost še rasla, najvišja je bila pri rezultatu 39:20. Slovenke, ki so iz igre v prvem delu zadele 60 odstotkov metov iz igre, so na odmor odšle s prednostjo 13 točk.

Na začetku drugega polčasa so se Madžarke pobrale in zaigrale bolje. V tretji četrtini so dosegle 28 točk in prednost gostij je skopnela na tri točke. Slovenke so strnile svoje vrste, Madžarkam so v zadnji četrtini dovolile zgolj šest točk in priprave na premierni nastop na evropskem prvenstvu začele z zmago. 

Poleg Evansove so dvomestno število točk dosegle Nika Barič (12), Sandra Piršič in Teja Oblak (obe po 11) ter Eva Lisec (10). Pri Sloveniji je priložnost za igro dobilo 11 košarkaric. Najboljša strelka Madžarske je bila Tijana Krivačević s 14 točkami.

Slovenska reprezentanca se pripravlja na svoj prvi nastop na evropskem prvenstvu, kjer se bo v skupini C pomerila z reprezentancami Francije, Grčije in Srbije. Evropsko prvenstvo bo med 16. in 25. junijem potekalo na Češkem, Slovenke bodo svoje tekme igrale v Pragi. 

MADŽARSKA : SLOVENIJA 64:77 (13:18, 17:25, 28:18, 6:16)
Krivačević 14 (7 skokov); Evans 17, Barič 12, Oblak (5 skokov), in Piršič (9 skokov) po 11.