Slovenski košarkarji s Španci in Črnogorci

Košarkarski reprezentant Edo Murić: »Španci so nesporni favoriti skupine, Črnogorci pa nekje na naši ravni.«

Objavljeno
07. maj 2017 19.03
sipic/ep
J. P.
J. P.

Ljubljana - Slovenska moška košarkarska reprezentanca je dobila tekmece v kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2019 na Kitajskem. Izbranci selektorja Igorja Kokoškova, ki so bili v današnjem plesu kroglic v četrtem kakovostnem bobnu, se bodo v skupini A pomerili s Španijo, Črno goro in drugouvrščeno zasedbe ene od predkvalifikacijskih skupin. Naša izbrana vrsta bo kvalifikacijski ciklus začela letošnjega 23. novembra, ko ji bo nasproti stala avtsajderka skupine, v Sloveniji bo namreč gostovala ekipa iz predkvalifikacijskega dela.

Tri dni pozneje bodo Slovenci gostovali v Španiji pri dobitnici brona z lanskega olimpijskega turnirja v Riu in predlanski evropski prvakinji, ostale dvoboje pa odigrali med februarjem in julijem prihodnje leto. V drugem delu kvalifikacij se slovenska skupina križa s tremi najboljšimi moštvi iz skupine B, ki jo sestavljajo reprezentance Turčije, Latvije, Ukrajine in ravno tako predkvalifikacijske zasedbe. Svetovno prvenstvo na Kitajskem bo sicer potekalo med 31. avgustom in 15. septembrom leta 2019.

»Naša skupina je na papirju zelo zahtevna, ni pa bistveno močnejša od drugih, veliko bo odvisno od tega, v kakšnih postavah bodo reprezentance igrale. Prvi cilj je uvrstitev v drugi del kvalifikacij, glavni cilj pa preboj na svetovno prvenstvo,« je poudaril generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije (KZS) Rašo Nesterović, reprezentant Edo Murić pa je bil kratek in jedrnat: »Težko je karkoli napovedati, saj ne vemo, v kakšnih postavah bodo moštva nastopila. Tako Španija kot Črna gora sta zelo kakovostni, Španci so nesporni favoriti skupine, Črnogorci pa nekje na naši ravni.«