Slovenski telovadci v Osijeku do petih finalnih nastopov

Prvi dan tekmovanja v športni gimnastiki v Osijeku si je pet slovenskih tekmovalcev priborilo nastop v finalu.

Objavljeno
18. maj 2017 20.45
Teja Belak,slovenska reprezentanca v športni gimnastiki,Ljubljana Slovenija 07.04.2016 [Šport,gimnastika]
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Osijek -  V finalu bodo nastopili Sašo Bertoncelj na konju z ročaji, Rok Klavora na parterju, Alen Dimic na bradlji ter Teja Belak in Tjaša Kysselef na preskoku. V Osijeku bo v petek še drugi del kvalifikacij, finali po orodjih bodo v soboto in nedeljo.

Zmagovalec tekme v Kopru na konju z ročaji Bertoncelj se je v finale prebil s tretjo oceno (14,150), Klavora, ki je pred domačimi gledalci ostal brez finala po zadnjem nastopu na parterju, je bil danes sedmi z oceno 13,550, Dimic, ki prav tako v Kopru ni telovadil v finalih, pa je bil na bradlji šesti (13,800).

»Sašo je danes nastopil z lažjo vajo, naredil je lepše kot v Kopru, vse skupaj je bilo dovolj za tretjo oceno. Rok je malo 'štrikal', pri eni diagonali se je pošteno zapletel. Alen pa je naredil v redu, sicer brez novega elementa, nisva želela tvegati,« je kvalifikacijske nastope treh finalistov pokomentiral selektor moške reprezentance Sebastijan Piletič.

Brez finala osmerice sta iz moškega dela ekipe ostala Žiga Šilc na parterju in Jure Pavlica na konju z ročaji. »Žiga je delal lepo, nato pa s stegnjenimi nogami doskočil, da sem kar prebledel. Zabilo ga je nazaj, padel je naprej na roke. Brez te napake bi bil v finalu. Jure je prav tako delal lepo, pri seskoku ga je odneslo in premalo je bilo za finale,« je še razložil Piletič.

V finale na parterju sta se prebili Teja Belak in Tjaša Kysselef. Belakova, tretja s koprske tekme, je v kvalifikacijah dosegla drugo oceno (14,000), Kysselefova pa četrto (13,675). Kvalifikacije na preskoku je dobila Madžarka Boglarka Devai (14,125), na dvovišinski bradlji pa Rusinja Anastasija Ilijankova (14,300).

Omenjene finalni nastopi čakajo v soboto od 17. ure dalje, še prej pa v petek kvalifikacije na drogu čakajo Dimica, Adelo Šajn na gredi, Hribarjevo pa na parterju in gredi.