Španski mediji: brata Gasol v Barcelono, Nowitzki v Real, Udrih v Turčijo

Barcelona naj bi bil v kratkem končala pogajanja z bratoma Gasol, o selitvi v Evropo razmišlja tudi Beno Udrih.

Objavljeno
17. november 2011 19.48
Posodobljeno
17. november 2011 20.21
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Ljubljana - Ker v ligi NBA še naprej na obzorju ni dogovora, ki bi končal »lockout«, oziroma je letošnja sezona vse bolj vprašljiva, se pojavlja vse več namigovanj o selitvi najboljših košarkarjev v Evropo.

Španski mediji tako poročajo, da je Barcelona tik pred podpisom pogodbe s Pauom Gasolom (Los Angeles Lakers) in njegovim bratom Marcom (Memphis).

Na novico so se že odzvali tudi njihovi večni rivali, saj naj bi iz Real Madrida prišla informacija, da bodo v svoje vrste zvabil dve zveneči imeni iz lige NBA in sicer Dirka Nowitzkega (Dallas Mavericks) in Dwighta Howarda (Orlando).

Tudi agent nemškega zvezdnika je potrdil, da bi se Nowitzki v prihodnjih tednih vrnil na evropska igrišča. »Dirk je trenutno povsem izven forme, saj je zadnjič igral septembra na evropskem prvenstvu. Ne izključuje možnosti vrnitve v Evropo, čeprav trenutno še nima nekih konkretnih ponudb.«

Udrih na pragu selitve v Turčijo?

Španski mediji pa so se razpisali tudi o slovenskem organizatorju igre Benu Udrihu (Milwaukee Bucks), ki naj bi bil vse bližje odhodu v Turčijo. Košarkarski spletni portal solobasket.com tako poroča, da se zanj resno zanima Banvit iz Bandirme, ki sicer ne igra v evroligi, temveč v evropskem pokalu. Dodajajo, da so pogajanja v zaključni fazi in se bo Udrih do konca »lockouta« preselil v Turčijo.

Splitter že v Valencii

Valencio pa je že okrepil Tiago Splitter (San Antonio Spurs), ki je s španskim klubom podpisal pogodbo do konca »lockouta«. 26-letni brazilski krilni center je pred odhodom v NBA sedem sezon branil barve moštva iz Vitorie, v ligi NBA pa je v pretekli sezoni za San Antonio v povprečju dosegal 4,6 točke in 3,4 skoka na tekmo.