Spet sijajna Dončićeva predstava

Ljubljančan je k zmagi Dallasa proti Milwaukeeju, vodilnemu moštvu v vzhodni konferenci lige NBA, prispeval kar 36 točk. Dragić počival.

Objavljeno
09. avgust 2020 06.15
Posodobljeno
09. avgust 2020 07.34
Luka Dončić je bil vnovič mož večera na tekmi svojega Dallasa. Foto: Kevin C. Cox/AFP
Dallas - Slovenski košarkarki zvezdnik Luka Dončić je bil vnovič osrednja osebnost živahnega večera v ligi NBA. S 36 točkami je namreč prispeval levji delež k zmagi svojega Dallasa proti Millwaukeeju po podaljšku s 136:132.

Dončićevo moštvo, ki si je že zagotovilo nastop v končnici, se je moralo za zmago tokrat močno potruditi, reševal pa ga je v ključnih trenutkih – kot že tolikokrat doslej – odlični Slovenec. Po dveh zadetih prostih mestih je najprej priboril svojemu moštvu podaljšek, nato je tudi prav za konec s košem potrdil pomembno zmago za končnico, ki se bo začela čez dober teden, 9. avgusta. 



image
Slovenski zvezdnik je dosegel 36 točk. FOTO: Kevin C. Cox/AFP


Sicer pa je za potezo večera poskrbel poskrbel prav v podaljšku, ko je z imenitno asistenco med nogama soigralcu Maxiju Kleberju pripravil akcijo za koš. »Ne vem, za takšno potezo sem se odločil v trenutku, spontano,« je obrazložil naš as po tekmi poročevalcem, ki so vzhičeno v njegovo statistiko beležili 17. trojni dvojček. Ob omenjenih 36 točkah je zbral 19 asistenc in 14 skokov. O sami tekmi pa je Dončić dodal: »Napredujemo in si želimo igrati tako kot v tem večeru.«

Liga NBA


Portland Trail Blazers - LA Clippers 117:122
Denver Nuggets - Utah Jazz 134:132 (podaljšek)
Indiana Pacers - Los Angeles Lakers 116:111
Miami Heat - Phoenix Suns 112:119
Dallas Mavericks - Milwaukee Bucks 136:132 (podaljšek)




In tudi Rick Carlisle, trener košarkarjev Dallasa, spet ni mogel prezreti imenitne predstave slovenskega košarkarja. »Spet je bil vrhunski. Tudi v obrambnih nalogah. Igral sem skupaj z Larryjem Birdom, občutil privilegij trenirati Jasona Kidda. Luka sodi v ta razred.«

image
Tako se je Luka Dončić veselil zmage s soigralcem Dorianom Finneyjem-Smithom. FOTO: Kevin C. Cox/AFP


Slovenski večer v prestižni ligi NBA bi bil še lepši, ko bi za Miami novo odmevno predstavo prikazal Goran Dragić. Toda Ljubljančan je zaradi poškodovanega gležnja manjkal na drugi tekmi zapored, njegovo moštvo pa je izgubilo proti Phoenixu s 112:119.