»Srb« Goran Dragić že začel s pripravami na novo sezono

Trener Alvin Gentry je po uvodnem treningu zadovoljen z Goranom Dragićem, ki bo v novi sezoni prvi organizator igre ekipe.

Objavljeno
09. oktober 2012 10.34
Suns Media Day Basketball
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Phoenix - V ponedeljek so imeli košarkarji Phoenix Suns v domači dvorani US Airways arena prvi uradni trening pred začetkom nove sezone lige NBA. Kot so po prvem druženju na parketu dejali igralci in člani strokovnega štaba, se jim je zdelo, kot da nekaj manjka, saj prvič po devetih letih med njimi ni bilo Steva Nasha, ki je odšel v Los Angeles.

Zadnjih 30 minut treninga je bilo odprtih za novinarje, ki so hitro opazili, da je trener Alvin Gentry vnesel nekaj sprememb v igro v napadu. V preteklih sezonah se je namreč vse skupaj vrtelo okoli slovitega Nasha, sedaj pa Gentry zahteva hitro kroženje žoge med igralci, medtem ko mora biti organizator igre precej aktiven tudi brez žoge.

Po manjšem zvinu gležnja je treniral tudi slovenski zvezdnik v ligi NBA Goran Dragić, ki je bil v Phoenix pripeljan prav z namenom, da nadomesti enega najboljših organizatorjev igre v ligi. »Goran Dragić je opravil zelo dober trening. Malce se mu je sicer poznalo, da je to njegov prvi pravi trening po daljšem obdobju, a je dobro opravil z nekaterimi vajami. Menim, da je dal vse od sebe. Bil je hiter in sproščen kot smo to tudi vajeni,« je bil s slovenskim reprezentantom zadovoljen Gentry.

Kot zanimivost: čeprav je Dragić v zaključku pretekle sezone pustil odličen vtis v najmočnejši košarkarski ligi na svetu, pa so ob medijskem dnevu prvega oktobra pri ameriški agenciji Associated Press zapisali , da Goran prihaja iz Srbije.

Gortat želi slovito številko 13

Zanimivo prošnjo je na vodstvo kluba naslovil poljski center Marcin Gortat, ki želi v novi sezoni na svojem hrbtu nositi slovito številko 13 - slednja je v preteklih letih pripadala Nashu, mnogi navijači pa so prepričani, da bi jo morali pri klubu upokojiti.

»Najprej bom poklical Steva, saj želim dobiti tudi njegov blagoslov. Prepričan sem, da ne bo imel ničesar proti, saj bom njegovo številko nosil s ponosom in v želji po dokazovanju,« je dejal »poljsko kladivo«.