Srebrni Krstić pomahal reprezentanci v slovo

Dosedanji kapetan srbske košarkarske vrste Nenad Krstić se je pri 31 letih odločil za konec reprezentančne kariere.

Objavljeno
15. september 2014 17.56
BASKET-WC-2014-FRA-SRB
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Madrid - Takoj po sijajnem uspehu in srebrni kolajni na svetovnem prvenstvu v Španiji je izkušeni srbski košarkarski reprezentant Nenad Krstić razkril, da je bila finalna tekma proti Američanom njegova zadnja v majici z državnim grbom. »To je to, dovolj je! Tame je bilo to zagotovo zadnje reprezentančno tekmovanje,« je zbrano sedmo silo šokiral dosedanji kapetan »orlov«.

Za 31-letnim in 213 centimetrov visokim centrom, ki si je sedem sezon nabiral izkušnje tudi onkraj »luže« v ligi NBA, je uspešno desetletje v izbrani vrsti. To poglavje je začel na olimpijskih igrah v Atenah 2004, pod državnim grbom pa se je okitil z dvema odličjema: prvič na eurobasketu leta 2009 v Litvi, drugič pa sinoči v Madridu.

»Drugi smo na svetu in po dolgih letih se spet vračamo na stare, uspešne tirnice, kar je pomemben signal za našo košarko in ljudi, ki so z njo povezani,« je še pojasnil Krstić, ki se je poleti iz moskovskega CSKA preselil k turškemu Anadolu Efesu, pri katerem bo nadaljeval klubsko kariero. V reprezentanci bo tako breme prvega centra padlo na rame Miroslava Raduljice, ki je že na pravkar končanem prvenstvu močno opozoril nase.