Srečna trinajstica za Celjanke

Košarkarice Athleta so tudi v tretjem dvoboju finalne serije prvoligaškega tekmovanja odpravile Triglav, tokrat s 66:61.

Objavljeno
27. april 2017 00.34
regent/kosarka
J. P.
J. P.

Celje - Košarkarice Athleta Celja se veselijo trinajste prvoligaške lovorike v zgodovini, šeste zaporedne. Tudi v tretjem obračunu finalne serije so bile boljše od kranjskega Triglava, tokrat s 66:61 (47:52, 33:33, 16:19), do zmage pa so se vnovič dokopale šele v končnici. Tako so na najlepši možen način kronale izjemno uspešno sezono, v kateri so se zavihtele na tron še v domačem pokalu in ligi WABA.

Pri prvakinjah je s 25 točkami in 10 skoki vnovič blestela Shante Marie Evans, ki so jo izbrali tudi za najkoristnejšo igralko tako finalne serije kot tudi celotne sezone, medtem ko je njena klubska kolegica Annamaria Prezelj, danes je prispevala 15 točk, postala najbolj borbena igralka sezone. Pri poraženkah se je Živa Zdolšek veselila dvojnega dvojčka za 20 točk in enajst skokov.

»Izjemna dekleta si zaslužijo čestitke za celotno sezono in zgodovinski uspeh kluba. Hvaležen sem strokovnim sodelavcem za odlično opravljen posel, prav tako upravi kluba, ki zagotavlja nemoteno delo in odlično vzdušje. Tu se počutimo fantastično. Tudi Triglav je kazal dobre predstave skozi vso sezono,« je strnil vtise trener Athleta Damir Grgič.

Bolj zgovoren je bil njegov kolega na kranjski klopi Bojan Lazič: »V šali rad rečem, da smo bili prvi med vsemi ostalimi amaterskimi ekipami, kar pa ne zmanjšuje uspeha Celjank, ki imajo za sabo izjemno sezono. So edini klub pri nas, tako v moški kot ženski konkurenci, ki dela načrtno, z dobro zastavljenim programom in vso potrebno logistiko. Mi smo v vseh finalnih dvobojih dali vse od sebe, kar dokazuje podatek, da so se tekme odločale v zadnjih četrtinah. Žal pa telesno nismo zdržali do konca. Vsa čast mojim dekletom za borbo v celotni sezoni. Ob vsakem pretresu v zasedbi smo stopili skupaj in udarili še močneje. Nismo razpadli, čeprav - iskreno rečeno - bi lahko, kar kaže na pravi karakter igralk.«