Štiri točke Dončića, nobene Dragića

Zadnja zmagovalca košarkarske evrolige, Real in Maccabi, si še nista zagotovila preboja v izločilne boje v tej sezoni.

Objavljeno
12. december 2015 00.40
BASKET-EURL-BAYERN-MUNICH-REAL MADRID

Ljubljana - Zadnja dva zmagovalca košarkarske evrolige, Real Madrid in Maccabi Tel Aviv, si še nista zagotovila preboja v izločilne boje v tej sezoni. Španci trenutno držijo tretje mesto v skupini A, a imajo enak izkupiček štirih zmag in petih porazov kot dva zasledovalca, Bayern in Crvena zvezda, resda pa imajo po drugi strani najugodnejši razpored, saj jih za konec čaka na papirju najlažji zalogaj, zadnjeuvrščeni Strasbourg. Izraelci, ki so trenutno peti v skupini D, pa bodo prihodnji četrtek gostovali pri neposredni tekmici za odrešilno četrto mesto Darušafaki.

Kraljevski klub je vpisal drugo zmago zapovrstjo, na gostovanju je bil prepričljivo, s 86:67, boljši od Bayerna, ki je resda na glavni odmor odšel z dvema točkama zaloge, odločilna pa je bila tretja četrtina, ki jo je Real dobil s kar 29:13. Luka Dončić je na parketu prebil šest minut in pol in v tem času prispeval štiri točke (prosti meti 2:2, za dve 1:1, trojke 0:2), en skok in dve asistenci, privoščil si je tudi eno izgubljeno žogo.

Himki v skupini A drži drugo mesto s petimi zmagami in štirimi porazi, tokrat je bil z 78:69 boljši od Strasbourga. Zoran Dragić danes obilne minutaže ni dobil, Rimas Kurtinaitis ga je držal v igri zgolj tri minute in pol, a je Ljubljančan ostal s prazno statistiko (met za dve 0:1, trojke 0:1), je pa zmogel en skok. Prav v tej prvini so bili Rusi dominantni, Tyler Honeycutt je sam zbral kar 19 skokov.