Strasbourg napovedal pohod proti evroligi

Belgijski Ostende gosti kvalifikacijski turnir za uvrstitev v košarkarsko evroligo, Strasbourg začel z zmago nad VEF Rigo.

Objavljeno
23. september 2014 22.57
BASKET-EURL-FINAL-FOUR-REAL MADRID-MACCABI
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Ostende - V Belgijskem Ostendeju se v teh dneh osem evropskih ekip meri na turnirju, ki zmagovalcu prinaša nastopanje v elitni evroligi. Na prvi tekmi tega tekmovanja je francoski Strasbourg premagal latvijsko VEF Rigo in se kot prvi uvrstil v četrtkov polfinale. Poleg omenjenih ekip se poleg domačega Ostenda za evroligaško vstopnico potegujejo še Asvel, Hapoel Jeruzalem, Nymburg, Unics Kazan in Stelmet Zielona Gora

Na uvodni tekmi turnirja je Strasbourg dokaj kmalu strl odprl Rige in jo na koncu premagal z visokih 82:53. Pri Francozih sta s po petnajstimi točkami blestela predvsem Antoine Diot in Ali Traore, pri Latvijcih pa je štirinajst točk dosegel Gerald Robinson.

Na drugi tekmi današnjega večera se je domači Telenet Ostend zoperstavil še enemu francoskemu predstavniku Asvelu iz Lyonu, a proti favoriziranemu nasprotniku pravih možnosti za zmago ni imel. Pri zmagovalcih je za zmago z rezultatom 86:77 dvajset točk dosegel Edwin Jackson, sedemnajst jih je dodal Taurean Green, pri domačih pa je bil najbolj razpoložen Mateusz Ponitka, ki je prav tako dosegel sedemnajst točk.

Jutri se bo izraelski Hapoel ob 18. uri pomeril s češkim Nymburgom, ob 20.45 pa še ruski Unics Kazan s poljsko Stelmet Zielono Goro.

V četrtek se bodo nato zmagovalci prvih štirih dvobojev med seboj pomerili za finalno vstopnico, šele zmaga v petkovem finalu pa zmagovalni ekipi prinaša nastopanje v letošnji izvedbi evrolige.