Ta konec tedna bo okronan pokalni zmagovalec

Današnja polfinalna para sta Krka - Šenčur in Olimpija - Primorska. Naslov branijo Ljubljančani. Finale bo v nedeljo. 

Objavljeno
16. februar 2018 11.16
Posodobljeno
16. februar 2018 11.16
košarka
J. M.
J. M.

Ljubljana - Danes se v dvorani Tivoli začenja zaključni turnir pokala Spar. V prvi tekmi si bosta nasproti stali ekipi Krke in Šenčur Gorenjske Gradbene Družbe (ob 18.00), drugi par pa sestavljata Petrol Olimpija in Sixt Primorska (20.30).

V 27. izvedbi tega tekmovanja bo naslov branila ljubljanska Olimpija, ki bo napadala svojo 21. pokalno zvezdico. Po septembrski zmagi v superpokalu bo poskušala v svoje vitrine pospraviti še drugo lovoriko v letošnji sezoni. Nasproti bo ljubljanski ekipi stalo najprijetnejše presenečenje aktualne sezone, moštvo Primorske. Obalni prvoligaš je redni del lige Nova KBM zaključil na vrhu, dobro pa nastopa tudi v ligi Aba2. Koprčani bodo napadali prvo lovoriko v klubski zgodovini.

V prvem polfinalu med Novomeščani in Šenčurjem pa prav tako pričakujemo izenačeno srečanje. Krka v zadnjih tekmah niza dobre rezultate, Šenčur pa računa predvsem na napovedan prihod številnih navijačev in bučno podporo s tribun. Tudi moštvo z Gorenjske bo lovilo svoj prvi pokalni finale.

Zmagovalca obeh dvobojev se bosta za lovoriko v velikem finalu udarila v nedeljo ob 16.30.