Tina Trebec spet v Celju

Ženski košarkarski prvoligaš Athlete je vrzel po odhodu Marice Gajić zapolnil s povratnico, sicer slovensko reprezentantko.

Objavljeno
28. november 2015 11.55
J. P.
J. P.

Celje - Po odhodu Marice Gajić k turškemu prvoligašu Yakin Doguju je ženski košarkarski prvoligaš Athlete Celje vrzel že zapolnil s povratnico, slovensko reprezentantko Tino Trebec (1990, 190 cm), ki si je prvi del sezone kruh služila pri švedskem Luleå Basketu, s katerim je že minuli dve sezoni osvojila naslova državnih prvakinj. Celjski dres je Tina nosila že v sezoni 2011/12, v kateri je na dvoboj prispevala povprečno po 17,8 točke. Treningom prve ekipe se bo priključila v ponedeljek, že v četrtek pa jo čaka prvi tekmovalni izziv - domač dvoboj jadranske lige s Kvarnerjem.

»S svojimi izkušnjami in višino nam bo pod obročem zagotovo v veliko pomoč. Prepričan sem, da je lahko - podobno kot v lanskem primeru Maje Erkič - medsebojno sodelovanje zelo koristno za obe strani,« je poudaril trener Damir Grgič, Tina Trebec pa je dodala: »Po prekinitvi pogodbe s švedskim kolektivom sem tehtala med ponudbami iz tujine in Athletom. Ker se vračam po drugi poškodbi kolena, sem se odločila za vrnitev v Celje, kjer sem že igrala. Dobro poznam trenerjev način dela, ki mi je zelo všeč, obenem sem vesela, da so se v Celju spomnili name.«