Tony Parker poškodovan zapušča končnico. Bo še kdaj stopil na parket?

Eden najboljših igralcev zadnjih 15 let v ligi NBA Tony Parker si je na tekmi proti Houstonu poškodoval nogo.

Objavljeno
04. maj 2017 20.38
NBA/
N. Gr.
N. Gr.

San Antonio - Črni oblaki se zgrinjajo nad San Antoniom. Potem ko so Ostroge z zmago nad Houstonom uspele izenačiti izid v seriji, je v četrti četrtini celotna ekipa obnemela. Tony Parker se je zvil v bolečinah, soigralca sta ga odnesla s parketa, izraz na obrazu odličnega francoskega organizatorja igre pa ni obetal nič dobrega.

Spurs so danes sporočili, da so po dodatnih pregledih ugotovili, da ima Parker strgano vez v desnem kvadricepsu, zato je že končal z nastopi v letošnji končnici lige NBA. Parker se je ravno začel vračati v šampionsko formo, glede na to, da ekipa ne želi govoriti o datumu povratka Parkerja pa je vprašanje, če bo francoski veteran sploh še kdaj stopil na parket. Pri 34 letih sicer še ni povsem na koncu športne poti, a bo povratek po tako težki poškodbi najbrž dolgotrajen.

Njegova zamenjava bo Patty Mills, ki mu trener Gregg Popovich zelo zaupa, a ni naravni vodja ekipe, kot je Tony Parker. Zdaj bo še več odvisno od prvega igralca Ostrog Kawhija Leonarda in tudi Manuja Ginobilija, da prikažeta »playoff magic«, kot temu rečejo v ZDA.