Tripković predčasno končuje kariero

Nekdanji veliki up srbske košarke Uroš Tripković je zaradi težav s kolkom že pri 28 letih končal kariero.

Objavljeno
08. oktober 2014 17.38
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Beograd - Eden najbolj talentiranih srbskih košarkarjev zadnjega desetletja Uroš Tripković je za srbski časnik Telegraf naznanil, da zaradi ponavljajočih se težav s kolkom zaključuje svojo športno kariero. Nekdanji up Partizana je pred slabim mesecem dni dopolnil šele 28 let.

196 centimetrov visoki zunanji igralec je svoja najboljša košarkarska leta preživel v beograjskem Partizanu, kjer je igral med letoma 2002 in 2009. Kot velik talent se je nato podal v tujino, najprej v Malago in Valladolid, kjer so se že začele njegove težave s poškodbami, zato svojega potenciala ni uspel razviti v celoti. Sledilo je dokaj neposrečeno nadaljevanje v turškem Fenerbahčeju, rojeni strelec z razdalje pa je svojo kariero nazadnje skušal prebuditi v italijanski Vanoli Cremoni, a mu to ni uspelo.

»Zagotovo sem končal profesionalno kariero. To je to. Dvakrat so mi operirali kolk, s katerim sem imel težave. Dolgo sem bil odsoten in bilo bi tvegano, če bi se želel vrniti. Žal mi je, da v teh letih zapuščam košarko. Lahko bi dosegel več, toda obstaja tudi življenje izven športa,« je za srbski Telegraf povedal nekdanji srbski repezentant, ki je na eurobasketu leta 2009 na Poljskem s Srbijo osvojil tudi srebrno kolajno.