Tudi 20 točk Blažiča je bilo premalo

»Slovenski« Laboral Kutxa, Himki, Sassari in Real Madrid so v petem kolu košarkarske evrolige potegnili kratko.

Objavljeno
14. november 2015 01.06
šipić košarka
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Danes so bili v dvobojih petega kola aktivni vsi štirje klubi v košarkarski evroligi s slovenskim pridihom. Najbolj razpoložen je bil Jaka Blažič, a niti njegovih 20 točk (prosti meti 2:4, za dve 3:6, trojke 4:7), štirje skoki in ena ukradena žoga v 25 minutah na parketu ni bilo dovolj za uspeh Laborala Kutxe, ki se je z gostovanja pri Cedeviti v Zagrebu vrnila s porazom s 67:76. Obe zasedbi imata zdaj v žepu po tri zmage in dva poraza, hrvaški predstavnik je bil uspešen že tretjič zapored.

Podobno se je zgodilo tudi Zoran Dragiću, ki je bil ravno tako razmeroma razpoložen s 13 točkami (prosti meti 3:6, za dve 2:2, trojke 2:7), tremi skoki in eno ukradeno žogo, a je njegov Himki vseeno potegnil kratko na gostovanju pri Fenerbahčeju (83:88). Ruska zasedba je tako vpisala drugi poraz, turška ostaja pri enem.

Sassari še naprej lovi prvo zmago v sezoni, tokrat pred domačimi navijači ni bil niti blizu v dvoboju z Bambergom (73:90). Aleksej Nikolić je dobil priložnost le za vzorček, v 32 sekundah na parketu pa svoje statistike ni oplemenitil. Čudežni deček Luka Dončić pa je obsedel na klopi ob porazu madridskega Reala v Strasbourgu (86:93).