Tudi Maljković si je ogledal gladko zmago Krke

Košarkarji Krke so v tretjem krogu drugega dela pokala eurochallenge na domačem parketu premagali belgijsko ekipo Antwerp Giants z 62:46. Najbolj razpoloženi strelec domače ekipe je bil Christopher Monroe Booker, ki je za zmago prispeval 17 točk, tekmo pa si je ogledal tudi slovenski selektor Božidar Maljković.

Objavljeno
01. februar 2011 22.34
Da. O., delo.si
Da. O., delo.si

Novo mesto - Košarkarji Krke so dosegli sedmo zmago v pokalu eurochallenge; potem ko so praznih rok zapustili gostovanje pri turški ekipi Pinar Karsiyaka iz Izmirja, so doma vendarle vpisali zmago. Pod domačima obročema so gladko opravili z belgijsko ekipo Antwerp Giants, ki so v Novem mestu padli s 46:62. Na lestvici skupine J so na drugem mestu, prvi so Turki. V četrtfinale vodita prvi dve mesti v skupini, poroča STA.

Najbolj razpoloženi strelec domače ekipe je bil center Christopher Monroe Booker, ki je za zmago prispeval 17 točk, v majici gostujočega moštva pa je polovico točk, 23, sam prispeval Darnell Wilson. Prvi strelec tekme je zadel tudi vse tri trojke velikanov iz Antwerpa. Dvomestno število košev (11) je za belgijsko ekipo prispeval le še Roel Moors.

Kljub temu, da so gostje prišli v Novo mesto precej oslabljeni, so v prvem polčasu (28:24) nudili odločen odpor domačim. Novomeščani so stvari vzeli v roke po odmoru, ko so napravili delni izid 14:0, gostje pa kar sedem minut niso dosegli koša. Krka je nato prednost ohranila v zadnji četrtini ter prepričljivo zmagala.

Tekmo si je ogledal tudi novi selektor slovenske reprezentance Božidar Maljković. Krka bo v naslednjem krogu (15. februarja) igrala v Belgiji pri Dexii, ki je v Novem mestu že priznala premoč ekipi trenerja Aleksandra Džikića.