Udrih po dobri predstavi poražen v Houstonu

Slovenski košarkar Beno Udrih je na pripravljalni tekmi s Houstonom dosegel 7 točk, dva skoka, podajo in ukradeno žogo.

Objavljeno
10. oktober 2014 10.28
Grizzlies Rockets Basketball
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Houston - Moštva severnoameriške košarkarske lige se zavzeto pripravljajo na začetek nove sezone NBA, ki bo štartala konec meseca. Formo že lovi tudi slovenski košarkar Beno Udrih, ki je sinoči v dresu Memphisa dobro igral na pripravljalni tekmi s Houstonom.

Savinjčan je v 17 minutah na parketu dosegel 7 točk, zabeležil pa tudi dva skoka, podajo in ukradeno žogo. Najboljši strelec pri memphisu je bil Jarnell Stokes z 12 točkami.

Houston je slavil s 113:93, kar 21 točk pa je za ekipo iz Teksasa dosegel James Harden, ki so ga slovenski reprezentanti lahko pobliže spoznali na letošnjem SP v Španiji. Ameriški zvezdnik je iz igre metal 6:12, dodal pa je še štiri asistence. Tekmo je z otečenim kolenom predčasno končal Dwight Howard. Terrence Jones je dodal 15 točk, navdušil je tudi mladi Tarik Black s 15 skoki in še 10 točkami.

Odigrane so bile še tri prijateljske tekme. Detroit je s 94:80 premagal Milwaukee, Utah je bil s 109:105 boljši od Portlanda, ekipa Golden State Warriors pa je s 120:105 ugnala Los Angeles Lakers.