Udrih: Počutil sem se kot v časih Divca, Stojakovića in Webbra

Slovenski košarkar Beno Udrih je bil eden od glavnih junakov velike zmage Sacramenta nad Los Angeles Clippers (103:99), saj je dosegel kar 19 točk. Na parket je sinoči stopil tudi Saša Vujačić, ki pa je moral po odigranem podaljšku priznati premoč gostom iz Phoenixa (103:104).

Objavljeno
01. marec 2011 09.36
D. O., delo.si
D. O., delo.si

New Jersey - Sinoči je svojo kakovost vnovič dokazal Beno Udrih, ki je na obračunu z moštvom Los Angeles Clippers dosegel kar 19 točk, ob tem pa je v svojo statistiko vpisal tudi sedem podaj in štiri skoke. Ključni mož je bil tudi v končnici tekme, ko je z dvema zaporednima uspešno zaključenima napadoma pomagal do vodstva s 95:91, ki ga gostitelji nato niso več izpustili iz rok. Pri domačih je bil z 29 koši najbolj učinkovit Marcus Thornton, kot piše STA pa je dva manj za poražence dosegel Blake Griffin.

»Ko sem bil mlad košarkar in igral še v Sloveniji, so bili kralji vedno moje najljubše moštvo. Za njih so igrali Peja Stojaković, Vlade Divac in Chris Webber, ki so vedno znova navduševali domače občinstvo. Tudi nocoj so bili šesti igralec in za trenutek sem imel občutek, kot da igram v tistih časih, saj so nam pomagali priti do zmage,« je ameriškim novinarjem dejal Udrih.

Sinoči je igral tudi Saša Vujačič, ki je na dvoboju s Phoenixom dosegel pet točk in asistenc, zbral pa je tudi šest skokov. Phoenix je bil bližje zmagi že v rednem delu, ko je dobro minuto pred koncem vodil z 92:85. V končnici pa je Anthony Morrow z devetimi točkami v zadnjih 22 sekundah gostiteljem priboril podaljšek.

V izenačenem dodatnem igralnem času se je Fortuna nasmehnila gostom iz Arizone, odločilni koš pa je dosegel Steve Nash. Pri New Jerseyju je bil z 28 točkami najbolj učinkovit Brook Lopez, zmagovalci pa so si dosežene točke razdelili bolj enakomerno, še največ - 17 - jih je dosegel Marcin Gortat.

Izidi:
New Jersey Nets - Phoenix Suns 103:104
Washington Wizards - Chicago Bulls 77:105
Utah Jazz - Boston Celtics 102:107
Denver Nuggets - Atlanta Hawks 100:90
Sacramento Kings - Los Angeles Clippers 105:99

Nekaj Udrihovih potez si lahko ogledate v spodnjem videoposnetku