Udrih spet med Hopsi

Košarkarski prvoligaš Hopsi v novi sezoni močnejši za Sama Udriha, Luko Dimca in Jordana Richarda.

Objavljeno
14. september 2013 02.02
sipic/KOSARKA OLIMPIJA CEDEVITA
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Košarkarji slovenskega prvoligaša Hopsov bodo v novo sezono najverjetneje štartali okrepljeni s povratnikom v ekipo, nekdanjim reprezentantom Samom Udrihom. Ta 34-letni in 195 cm visoki branilec, sicer starejši brat člana moštva New York Knicks Bena, je sicer otrok polzelskega kluba, za katerega je nazadnje igral v sezoni 2009/10, ko je v desetih dvobojih dosegal povprečno po 13,2 točk, 4,4 skoka in 3,1 podaje. V pretekli sezoni je Samo branil barve Zlatoroga in v 24 obračunih v povprečju prispeval po 14,8 točk (s tem je bil osmi strelec prvoligaškega tekmovanja), 3,4 skoka in 3,3 podaje. Dres Hopsov bo v novi sezoni oblekel, če ne bo dobil konkretne ponudbe iz tujine, kjer je že nabral precej izkušenj (Valladolid, Panellinios, Cibona, Estudiantes, Granada, Akasvayu Girona, Hapoel Tel Aviv, Maurienne Savoie).

Podobna je tudi zgodba Danijela Vujasinovića, ki išče delodajalca v tujini, diši pa po tem, da bo 24-letni (rojstni dan je praznoval včeraj) in 183 cm visoki organizator igre ostal na Polzeli. V pretekli sezoni je kot član Hopsov na 26 tekmah vpisal povprečno po 10,1 točk, 5,8 podaj (bil je najboljši asistent v DP) in 3,4 skoka.

Zato pa bo popolno preobrazbo ekipa s Polzele doživela na položaju centra. Zvestobo je obljubil 23-letni in 206 cm visoki Luka Dimec, ki je prejšnjo sezono začel pri Geoplinu Slovanu, končal pa pri LTHcast Mercatorju. Drugi novinec je Američan Jordan Richard (21 let, 206 cm), ki se je nazadnje uspešno brusil pri moštvu univerze California State v NCAA in v 27 obračunih povprečno zbral 8,5 točk, 8,6 skoka, 4,6 blokade in eno podajo. V celi sezoni je vknjižil šest dvojnih dvojčkov in podelil kar 123 blokad, kar je deseti najboljši dosežek druge divizije NCAA vseh časov.