Udrihovih 24 točk, Dragićev debi proti Vujačiću

Čeprav je bil slovenski košarkar Beno Udrih najučikovitewjši igralec tekme med Sacramentom in Memphisom, so njegovi kralji zabeležili visok poraz na gostovanju.

Objavljeno
27. februar 2011 10.09
Š. Ro., delo.si
Š. Ro., delo.si
Memphis - V sinočnjih obračunih na parketu lige NBA je ekipa Memphis Grizzlies je v ligi NBA visoko premagala Sacramento Kings s 120:92. Na tekmi v Memphisu je sicer blestel slovenski košarkar Beno Udrih. V 33 minutah je namreč zbral 24 točk (met iz igre 10:13, 3:4 prosti meti), pet podaj ter štiri skoke. S tem si je prislužil tudi naziv najučinkovitejšega na tekmi.

»Igral sem res dobro tekmo, a močno sem si želel, da bi se razigrali tudi drugi. Ni pomembno, kaj se je dogajalo v napadu, saj smo tekmo izgubili v obrambi. To je glavni razlog za visok poraz,« je po tekmi povedal Udrih.

V Memphisu sta bila v vrstah domačih najučinkovitejša Zach Randolph (23 točk in 12 skokov) ter Marc Gasol (21 točk).

Dragić že v dresu raket

Goran Dragić, ki ga je pred dnevi presenetila vest o selitvi v Houston, je včeraj že oblekel dres nove ekipe. Na domači tekmi je zaigral proti New Jerseyju, za katerega igra Saša Vujačić (123:108). Dragić je v 10 minutah in 38 sekundah prispeval šest točk (met iz igre 2:6) ter dodal po en skok in podajo.

Kevin Martin je zbral 30 točk, Chase Budinger, ki je po zamenjavi za Aaronoa Brooksa prvič igral za Houston, pa je v prvi peterki dodal 27 točk in gostitelji so New Jersey ugnali še osmič zapored.

Vujačić je nastopil v prvi postavi gostov iz New Jerseyja, v 33 minutah in 17 sekundah pa je imel zaradi slabega strelskega učinka, zadel je 3 od 13 poskusov iz igre, od tega dva izmed sedmih metov za tri točke, le osem točk ter štiri skoke in podajo. Deron Williams je bil s 15 točkami in 17 podajami prvi mož mrežic, ki so izgubile petič zapored in osmič na zadnjih 10 tekmah, poroča SRA.