Umrl košarkarski trener Jernej Čad

Mladi strokovnjak, star komaj 27 let, je uspešno deloval v KK Lastovka in bil lani pomočnik v kadetski reprezentanci.

Objavljeno
07. junij 2017 16.05
J. P.
J. P.

Ljubljana Kot so sporočili s Košarkarske zveze Slovenije (KZS), je v 28. letu starosti umrl trener Jernej Čad, ki je lansko poletje deloval kot pomočnik trenerja v kadetski reprezentanci fantov do 16 let. Sicer je vrsto let vodil mlajše selekcije pri moštvu domžalske Lastovke, pozneje pa je bil tudi del strokovnega štaba članske ekipe.

Lani poleti je prvič sodeloval tudi v reprezentančni akciji, opravljal je delo pomočnika trenerja v kategoriji fantov U16, ki so na evropskem prvenstvu skupine B zasedli tretje mesto in se prebili stopničko višje. »Košarkarska zveza Slovenije izreka vsem njegovim svojcem in prijateljem iskreno sožalje,« so na svoji spletni strani zapisali pri KZS.

Združenje košarkarskih trenerjev Slovenije pa je dodalo: »Mnogo prezgodaj nas je zapustil naš član, košarkarski trener Jernej Čad. Bil je izjemen človek, dober trener, marljiv, zanesljiv, vedno nasmejan in pozitiven. Jernej, hvala ti za vse, kar si storil za košarko in ljudi okoli sebe. Iskreno sožalje vsem bližnjim!«

Bil je študent podiplomskega študija na ljubljanski Fakulteti za družbene vede, diplomiral leta 2014 na univerzitetnem programu prve stopnje Politologija - analiza politik in javna uprava, v študijskem letu 2014/15 se je vpisal na magistrski študij druge stopnje Politologija - politična teorija, pred smrtjo pa je imel prijavljeno temo magistrskega dela. Dejaven je bil tudi v političnih vodah kot sekretar društva Najprej Slovenija in strokovni sodelavec samostojnega poslanca Andreja Čuša.