Union Olimpija klecnila v končnici

Na turnirju v San Marinu so košarkarji Uniona Olimpije pokleknili pred rusko Samaro, zmagovalko pokala eurochallenge.

Objavljeno
11. september 2013 15.59
KOŠARKA Union Olimpija - Krka
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

San Marino - Košarkarji Uniona Olimpije so mednarodni pripravljalni turnir v San Marinu začeli s porazom. Od njih je bila s 65:60 boljša ruska zasedba Krasnie Krilja Samara, v pretekli sezoni zmagovalka pokala eurochallenge. Ljubljančane je že vodil prvi trener Aleš Pipan, ki je spravil pod streho obveznosti v makedonski izbrani vrsti (ta se je z evropskega prvenstva poslovila že po prvem delu), ni pa mogal računati na slovenskega in finskega reprezentanta Nebojšo Joksimovića in Sasuja Salina, obolelega Dražena Bubnića (vročina) in Kodija Augustusa, ki še ureja birokracijo za delo in bivanje v Sloveniji.

Dvoboj je bil zanimiv, razburljiv in obrambno naravnan, nobena od ekip pa se ni mogla izdatneje odlepiti. Zmagovalca je odločila končnica, saj so zmaji tekmecem v zadnjih petih minutah dovolili nekaj hitrih in lahkih košev, ki so se naposled izkazali za ključne. Pri Ljubljančanih so se strelsko najbolj izkazali 20-letni Luka Rupnik, Litovec Deividas Gailius in Američan Alex Stepheson, pri tekmecih je izstopal Victor Keyru.

V tekmi za tretje mesto se bo Union Olimpija pomerila z Imolo, ki je v uvodni tekmi pokleknila pred Pesarom (87:90).

UNION OLIMPIJA : KRASNIE KRILJA SAMARA 60:65

Union Olimpija: Jackson, Rupnik 14, Marinelli 6, Brodnik 2, Vučetić (mladinec) 2, Gailius 13, Omić 8, Akodo (mladinec), Drobnjak (prost igralec, ki trenira s člansko ekipo) 4, Stepheson 11.

Krasnie Krilja Samara: Zujev 2, Martinov, Nichols 12, Čebanenko 5, Vasiljev 5, Ivanov, Puškov, Ke 5, Ivanov, Keyru 17, Wright 16, Zabelin 8.